Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Lipsku došlo k potýčkam medzi políciou a prívržencami krajnej ľavice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Niekoľko ľudí utrpelo v piatok večer v nemeckom meste Lipsko zranenia počas potýčok, ktoré vypukli medzi prívržencami krajnej ľavice a políciou.

Podľa miestnej polície sa na akcii zúčastnili stovky ľudí, ktorí protestovali proti uväzneniu štyroch ľavicových extrémistov. Demonštranti postavili na uliciach zátarasy, zakladali požiare a po policajtoch hádzali predmety, a to z ulice aj zo striech okolitých budov, uviedla polícia. Zranenia utrpelo niekoľko policajtov a reportér. Traja účastníci protestu boli zadržaní. Polícia oznámila, že začala vyšetrovanie týkajúce sa narušovania verejného poriadku, nebezpečných zranení, útokov na policajtov, poškodzovania majetku a nezákonného používania výbušnín.

Všetci štyria boli uznaní za vinných z účasti v zločineckej organizácii

Prívrženci krajnej ľavice napriek zákazu miestnych úradov vyzvali na sociálnych sieťach ľudí, aby vyšli do ulíc aj v sobotu. K nepokojom prišlo po tom, ako súd v meste Drážďany v stredu udelil trest odňatia slobody v dĺžke piatich rokov a troch mesiacov ľavicovej extrémistke Line E. z Lipska za viacero útokov na neonacistov a pravicových extrémistov. Ďalším trom obžalovaným súd udelil tresty odňatia slobody v dĺžke do troch rokov a troch mesiacov. Všetci štyria boli uznaní za vinných z účasti v zločineckej organizácii, ktorá v rokoch 2018 až 2020 uskutočnila niekoľko útokov na pravicových extrémistov.        

Viac o téme: PrívrženciPotýčkaPolícia LipskoKrajná ľavica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu