Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Tragédia bola na spadnutie: Bezohľadná jazda vodiča autobusu, závoru odpálil ako zápalku

Autobus nezastavila ani závora.
Autobus nezastavila ani závora. (Zdroj: Youtube/Polícia Poľskej republiky)

ZABRZE – Od vodičov mestskej hromadnej dopravy sa očakáva, že na cestnej komunikácii budú vzorom pre ostatných účastníkov premávky. V Poľsku sa však stal presný opak. Vodič autobusu neriešil žiadne pravidlá a namieril si to priamo cez závory.

Bezohľadné konanie vodiča autobusu (59) mohlo mať katastrofálne následky. Autobusár mal zrejme časový sklz, alebo sa mu jednoducho nechcelo čakať, kým železničným priecestím prejde vlak. Už z diaľky musel spozorovať výstražné svetlá a klesajúcu závoru, ktorá oznamovala príchod vlaku. Ako informuje Fakt.pl, nedbal na žiadne pravidlá cestnej premávky.

Incident sa odohral v stredu 15. februára na Ziemskej ulici v Zabrze krátko pred 14. hod. Vodič autobusu mal pred želežničným priecestím zastaviť, pretože o pár chvíľ mal prejsť týmto úsekom vlak. Vodič o tom samozrejme vedel. Upozornilo ho na to výstražné červené svetlo, ako aj klesajúca závora. Napriek tomu svoj autobus nezastavil, ale prudkým zatočením doľava sa ešte snažil závore vyhnúť. To sa mu nepodarilo. Okrem autobusu, z ktorého očividne niečo odletelo, odpálil aj závoru a pokazil automatické zariadenie na jej spúšťanie.

Autobus odpálil závoru a preletel cez železničné priecestie (Zdroj: Youtube/Polícia Poľskej republiky)

Celý incident zachytila priemyselná kamera, ktorá neustále sníma tento železničný priechod. Nahrávku neskôr zverejnila polícia na sociálnych sieťach. Po niekoľkých minútach sa policajtom podarilo vozidlo vypátrať. Ako uviedli, autobus šoféroval 59-ročný muž. "Vodiča sme zadržali. Nejavil známky opitosti. Kolegovia mu spravili test na drogy, ktorý odhalil pozitivitu marihuany. Vodičovi boli odobraté krvné vzorky na ďalšie vyšetrenia," uviedla polícia v Zabrze. Z doterajších informácii sa nevie, či sa v čase incidentu nachádzali v autobuse nejakí cestujúci. Zatiaľ neboli hlásené žiadne zranenia.

Viac o téme: AutobusŽelezničné priecestiePremávkaPolícia PoľskoKrimiZabrzeSlizsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu