Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Biskupstvo v Brne čelí sexuálnemu škandálu! Kňaza postavili mimo službu, musí navštevovať psychológa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Brnianske biskupstvo postavilo mimo službu kňaza, ktorý sa dopustil činu sexuálnej povahy. Doteraz pôsobil v jednej z farností v okrese Blansko, informovalo bez bližšieho spresnenia biskupstvo na svojom webe.

archívne video 

Kňaz Jaroslav Klíč v kázni o LGBTI+ komunite po tragédii na Zámockej (Zdroj: YouTube)

"Keďže predložené skutočnosti nie sú zlučiteľné s verejným výkonom duchovnej služby, bol s okamžitou platnosťou zbavený výkonu úradu správca zverených farností," stojí na diecéznom webe. Rozhodnutiu prechádzal podnet od človeka, ktorý predložil rozsudok Okresného súdu v Blansku. Z rozsudku vyplývalo, že došlo k vážnej ujme na jeho právach. Biskup Pavol Konzbul sa s poškodeným človekom osobne stretol a ponúkol pomoc. Začal tiež interné preverovanie, po ktorého skončení prijme vedenie diecézy ďalšie roky.

Kňaz musí navštevovať odborného psychológa

"Po túto dobu má kňaz obmedzené verejné pôsobenie, bol mu nariadený kontakt s odborným psychológom a pridelený stály dohľad skúseného kňaza, ktorý má dbať na to, aby bola dodržiavaná predpísaná terapia a rešpektované nariadenie biskupa," informovalo biskupstvo. Kňaz sa podľa biskupstva za svoje konanie ospravedlnil a činu ľutuje.

Viac o téme: KňazSexuálny škandálBrnoBiskupstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu