Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rusko opäť pohrozilo jadrovými zbraňami: Z Aljašky by zostal len kráter, tvrdí Guruljov

Poslanec ruského parlamentu Andrej Guruljov
Poslanec ruského parlamentu Andrej Guruljov (Zdroj: Twitter/Anton Gerashchenko)

MOSKVA – Tradičné vyhrážanie sa ruských politikov západným krajinám sa opäť rozšírilo. Tentoraz už nejde len o európske metropoly. Poslanec Putinovej strany Jednotné Rusko v súvislosti s dopadom ruských rakiet s jadrovými hlavicami spomenul krajinu pri polárnom kruhu, ktorú delí od Ruska len jeden prieliv.

archívne video

Šéf obrany o kroku Putina: Snáď mu nenapadne použiť jadrové zbrane! Je to šialené, bol by to svetový konflikt (Zdroj: Topky/Maarty)

Bývalý generál Andrej Guruljov, ktorý pôsobí v súčasnosti ako poslanec ruskej Dumy z vládnej strany Jednotné Rusko, opäť vystrašil celý západný svet. Svoje vyjadrenie v programe "60 minút" na ruskej televíznej stanici Rossija-1 okorenil o novú krajinu, ktorej pohrozil jadrovým útokom. "Nepotrebujeme reagovať na hrozby, ktorými nás konfrontuje súper. Nie, my musíme postupovať tak, aby oni nevedeli, čo robiť," vyjadril sa bývalý generál a súčasný ruský poslanec. 

"Máme strategické jadrové sily. Pripomínam, že za úžinou je Aljaška," vyviedol z miery moderátorku a známu Putinovu podporovateľku Olgu Skabajevovú, ktorá spomenula útok na americký Texas. "Naše balistické rakety Iskander sú schopné zrovnať Aljašku so zemou," pokračoval Guruljov. "Dokonca nám ich ani netreba veľa, stačí len pár. Jedna strela je schopná uniesť 12 jadrových hlavíc, takže nám stačí odpáliť dve rakety," pokračoval Guruljov. Keď sa ďalší hosť relácie spýtal Guruljova, prečo by napadol práve Aljašku, bývalý generál odpovedal nasledovne: "Aby sa báli."

Nespravil to prvý raz 

Ruský poslanec už v minulosti podobným spôsobom hrozil európskym metropolám ako Londýnu, Varšave, Berlínu či Parížu. O britskom hlavnom meste sa vyjadril, že Británia bude prvá na rade. "Vymažeme ju z povrchu zemského, pretože táto krajina je ten najväčší…", povedal s tým, že potom by skončila celá vojna.  

Viac o téme: RuskoMoskvaTelevíziaRossija-160 minútAndrej Guruljov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu