Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muža po náraze do Bieleho domu autom obvinili za vyhrážanie sa: Vo vozidle mal aj nacistické symboly

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Muž, ktorý v pondelok nákladným autom prerazil bezpečnostné bariéry na Lafayettovom námestí neďaleko Bieleho domu vo Washingtone, bol obvinený z vyhrážania sa zabitím americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi a viceprezidentke Kamale Harrisovej. V utorok to uviedla miestna polícia, informujú o tom správy agentúr AFP, AP a Reuters.

K incidentu, pri ktorom sa nikto nezranil, došlo v pondelok krátko pred 22.00 h miestneho času. Nákladné vozidlo šoféroval 19-ročný Sai Varshith Kandula z amerického štátu Missouri, oznámila polícia.

Archívne video: Prezident Joe Biden verejne potvrdil zabitie vodcu al-Káidy Ajmana Zawahrího

Prezident Joe Biden verejne potvrdil zabitie vodcu al-Káidy Ajmana Zawahrího (Zdroj: Facebook/President Joe Biden)

Televízne zábery ukázali, že policajti našli vo vozidle vlajku s nacistickým symbolom. Podľa nemenovaných zdrojov agentúry AP oboznámených so záležitosťou muž vyšetrovateľom povedal, že chcel zabiť amerického prezidenta a prevziať vládu v krajine.

Prezidentovi sa uľavilo, že sa nikto nezranil

Biden bol o incidente informovaný v utorok ráno, povedala hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová. Podľa jej slov sa prezidentovi uľavilo, že sa pri nehode nikto nezranil a poďakoval sa agentom a policajtom za ich promptnú reakciu.

Kandula čelí viacerým obvineniam vrátane poškodenia federálneho majetku a vyhrážania sa zabitím, únosom, či ublížením prezidentovi, viceprezidentke alebo ich rodinným príslušníkom, priblížila polícia. Dodala, že vo vozidle neboli nájdené zbrane

Viac o téme: MužNákladné autoBiely domVyhrážanie saObvinenie Joe BidenKamala Harris
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu