Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Napriek zrušenému štrajku v Nemecku treba počítať s obmedzeniami v železničnej doprave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Napriek odvolaniu výstražného štrajku zamestnancov železníc, ktorý sa mal začať v nedeľu o 22.00 h a trvať 50 hodín, nemecký štátny dopravca Deutsche Bahn (DB) nevypraví do utorka stovky regionálnych a diaľkových vlakov. Uviedla to agentúra DPA.

Dopravca v nedeľu oznámil, že v pondelok nebude premávať asi jedna tretina pravidelných diaľkových spojov. Zároveň varoval, že aj v nedeľu večer môžu byť zrušené jednotlivé spoje. Od utorka budú všetky medzimestské vlaky opäť premávať podľa plánu. V regionálnej doprave treba v pondelok podľa DB tiež očakávať určité obmedzenia a odrieknutie vlakov. V nákladnej doprave treba obmedzeniami počítať v pondelok a utorok.

Odrieknutie spojov súvisí s tým, že plánovaný štrajk bol odvolaný náhle. Bolo preto treba znova prepracovať predtým zredukovaný grafikon. Plánovaný štrajk bol v sobotu nečakane odvolaný po tom, ako bola oznámená dohoda medzi odborovou organizáciou EVG a DB. Štrajkom chceli odborári dosiahnuť medziročné zvýšenie platov o 12 percent.

archívne video Dopravný podnik mesta Košice vyhlásil ostrý štrajk

Dopravný podnik mesta Košice vyhlásil ostrý štrajk (Zdroj: TASR/František Iván)

Viac o téme: ŽelezniceŠtrajkObmedzeniaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu