Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poľská armáda pátra po neznámom objekte: Narušil ich vzdušný priestor! Prišiel z Bieloruska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Larry Mayer/The Billings Gazette via AP)

VARŠAVA - Objekt letiaci zo smeru od Bieloruska narušil poľský vzdušný priestor, uviedlo v sobotu na sociálnej sieti Twitter poľské ministerstvo obrany. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

V prípade objektu, ktorý nahlásilo stredisko riadenia letovej prevádzky, ide pravdepodobne o prieskumný balón. Z radarov zmizol blízko mesta Rypin v centrálnej časti Poľska.

Pátrajú po objekte

Ministerstvo obrany vo Varšave následne pre poľskú agentúru PAP uviedlo, že na vypátranie objektu už bol nasadený tím územnej obrany krajiny.

Poľský minister obrany Mariusz Blaszczak sa naposledy terčom kritiky stal po náleze trosiek rakety v strednej časti Poľska, pripomína DPA. Podľa mediálnych informácií našli tieto trosky svedkovia 24. apríla v lese blízko mesta Bydgoszcz. Rezort obrany vo Varšave neskôr priznal, že poľský vzdušný priestor narušil objekt, "pravdepodobne raketa", ešte vlani 16. decembra. Poľská armáda však bezprostredne neupovedomila vládu o neidentifikovanom objekte vstupujúcom do poľského vzdušného priestoru.

Viac o téme: PoľskoBieloruskoLetiaci objektPozorovací balón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu