Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia stále nepozná motív strelca zo závodu Mercedes-Benz

Streľba v nemeckej automobilke Mercedes si vyžiadala dve obete
Streľba v nemeckej automobilke Mercedes si vyžiadala dve obete (Zdroj: TASR/Julian Rettig/dpa)

STTUTGART - Nemeckí vyšetrovatelia v piatok uviedli, že sa stále snažia zistiť motív streľby v závode Mercedes-Benz v Sindelfingene v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, ktorá si vyžiadala dve obete. Páchateľom je externý zamestnanec logistickej firmy. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Motív tohto trestného činu je stále nejasný," vyhlásila miestna prokuratúra a dodala, že v súčasnosti nemôže vylúčiť žiadnu teóriu vrátane prípadného politického motívu.

K útoku došlo vo štvrtok. Nemecký bulvárny denník Bild s odvolaním sa na viacerých zamestnancov fabriky neskôr napísal, že útok bol namierený proti predákovi a výstrely padli v okolí jeho kancelárie. Obete aj strelec pracovali pre externú logistickú spoločnosť Rhenus.

Streľbe predchádzala debata o politike

Srbský server Telegraf.rs priniesol informáciu, podľa ktorej streľbe predchádzala politická debata o blížiacich sa voľbách v Turecku a následná hádka medzi stúpencami a odporcom úradujúceho tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Strelec, 53-ročný muž tureckej národnosti, mal byť proti znovuzvoleniu Erdogana do funkcie prezidenta, kým dvojica, na ktorú zaútočil, sa vyslovovala za to, aby voľby vyhral.

Bezpečnostní pracovníci závodu útočníka premohli a odovzdali do rúk polície. Strelec sa zatknutiu nebránil. Súd v Stuttgarte medzičasom vydal na muža zatykač za vraždu. Agentúra DPA tiež uvádza, že vo výrobnej hale 56, v ktorej k incidentu došlo, je nateraz prerušená prevádzka. V pondelok si pamiatku zavraždených kolegov uctia zamestnanci závodu minútou ticha.

Viac o téme: StreľbaúmrtieZávodNemeckoMercedes-Benz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu