Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Talianska polícia zadržala 61 ľudí podozrivých z členstva v mafii 'Ndrangheta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia zadržala ďalších 61 ľudí podozrivých z členstva v kalábrijskej mafii 'Ndrangheta. Rozsiahle razie sa uskutočnili v siedmich regiónoch. Zadržaní sú podozriví z množstva zločinov vrátane podvodov, obchodu s drogami, infiltrácie do vládnych štruktúr či vydierania miestnych farmárov, uviedla spravodajská stanica BBC.

Na raziách sa podieľalo viac ako 500 policajtov. Ide o súčasť rozsiahlejšej, stále prebiehajúcej operácie proti jednej z najväčších, najmocnejších a najrozšírenejších zločineckých organizácií na svete. Minulý týždeň pri rozsiahlej razii vo viacerých európskych krajinách, ako aj v Brazílii a Paname zatkli vyše 130 ľudí. Podľa polície išlo vtedy o najväčšiu operáciu, ktorá bola kedy proti 'Ndranghete vykonaná.

Archívne video: Polícia informuje o rôznych formách domáceho násilia: Nezakrývajte pred ním oči

Polícia informuje o rôznych formách domáceho násilia: Nezakrývajte pred ním oči (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Nehoda, ktorej predchádzalo niekoľkoročné vyšetrovanie, sa vtedy odohrala v skorých ranných hodinách v Nemecku, Taliansku, Belgicku, Francúzsku, Portugalsku, Španielsku, Slovinsku, Rumunsku, Brazílii a Paname. Zhabaný bol majetok v hodnote 25 miliónov eur. Zadržaní boli obvinení zo zločineckého spolčenia, medzinárodného obchodu s drogami, obchodovania so zbraňami, daňových únikov, podvodov či prania špinavých peňazí.

Viac o téme: RaziaTalianska políciaZadržaní'NdranghetaKalábrijská mafia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu