Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragická správa z Ukrajiny: Na východe krajiny zahynul reportér agentúry AFP

Reportér Arman Soldin
Reportér Arman Soldin (Zdroj: AFP)

ČASIV JAR - Videokoordinátor francúzskej tlačovej agentúry AFP Arman Soldin prišiel v utorok o život pri raketovom útoku neďaleko mesta Časiv Jar na východe Ukrajiny. Informovali o tom novinári AFP, ktorí boli svedkami incidentu.

K útoku došlo okolo 16.30 h miestneho času (15.30 SELČ) na okraji mesta ležiaceho neďaleko Bachmutu, ktorý je už niekoľko mesiacov dejiskom bojov. Novinári AFP sa dostali pod paľbu rakiet typu Grad v čase, keď boli so skupinou ukrajinských vojakov. Soldin (32) zomrel, keď raketa padla blízko miesta, kde sa nachádzal. Zvyšok tímu neutrpel zranenia.

Soldin, ktorý sa narodil v Sarajeve, bol francúzskym občanom. V roku 2015 začal pracovať pre AFP ako stážista. Bol súčasťou prvého tímu AFP, ktorý vyslali na Ukrajinu po začiatku ruskej invázie 24. februára 2022. Soldin žil na Ukrajine od septembra a pravidelne cestoval do oblastí frontových línií na východe a juhu Ukrajiny.

"Celá agentúra je zničená stratou Armana," povedal výkonný riaditeľ AFP Fabrice Fries. Dodal, že jeho smrť je hroznou pripomienkou rizík a nebezpečenstiev, ktorým každý deň čelia novinári informujúci o vojne na Ukrajine.

Viac o téme: VojnaúmrtieReportérUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu