Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poplach na letisku pri Klatove: Zrážka dvoch malých lietadiel! Medzi zranenými sú aj deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KLATOV - Dve malé lietadlá sa zrazili v nedeľu večer na letisku Chalúpky pri Klatove. Záchranári na mieste ošetrili štyroch ľudí, z toho dve deti, a previezli ich na urgentný príjem plzenskej fakultnej nemocnice, informovala hovorkyňa krajskej záchrannej služby Mária Svobodová. Podľa policajnej hovorkyne Ivy Vršeckej sa nehoda stala počas pristávacieho manévru lietadiel. Ďalšie podrobnosti neoznámila.

Udalosť bola na tiesňovú linku hlásená o 19:56. "Hrozivo vyzerajúca nehoda sa zaobišla bez vážnych zranení, ale vzhľadom na vážny mechanizmus udalosti boli dve osoby, muž narodený v roku 1973 a dieťa, transportované leteckou záchrannou službou do fakultnej nemocnice na Lochotíne," uviedla Svobodová. Druhého zhruba rovnako starého muža a ďalšie dieťa previezli na urgentný príjem nemocnice sanitky.

Nehodou sa zaoberá polícia a inšpektori Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd. Ďalšie okolnosti nehody polícia neuviedla, podrobnosti nechceli kvôli vyšetrovaniu udalosti oznámiť ani prevádzkovatelia letiska z Pošumavského Aeroklubu Klatovej. Podľa informácií ČTK sa zrazili lietadlá registrované v zahraničí, najmenej jedno z nich bola malá cessna s registráciou v Nemecku.

Viac o téme: HaváriaČeskoLietadláKlatov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu