Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Izraelské sily zabili dvoch Palestínčanov: Zapojení mali byť do streleckého útoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

RAMALLÁH - Izraelské jednotky v sobotu zabili na okupovanom Západnom brehu dvoch Palestínčanov pri pátraní po páchateľoch streleckého útoku. Informuje o tom agentúra AFP.

"Dvaja mučeníci zastrelení okupáciou (izraelskými silami) dorazili do vládnej nemocnice Thabet Thabet," uviedlo vo vyhlásení palestínske ministerstvo zdravotníctva v meste Tulkarm.  Podľa izraelskej armády títo dvaja muži boli "zapojení do streleckého útoku v Avnei Heftz z 2. mája 2023, počas ktorého bol zranený izraelský civilista". Počas razie boli dvaja muži zastrelení pri pokuse o útek, uvádza sa vo vyhlásení armády, pričom dvaja ďalší boli zatknutí. Pri razii boli skonfiškované dve pušky M-16, vojenské vesty a zásobníky.

Avnei Heftz je židovská osada na Západnom Brehu, ktorá sa podľa medzinárodného práva považuje za nezákonnú, hoci Izrael to spochybňuje. Najnovšie násilie zvýšilo počet Palestínčanov zabitých v izraelsko-palestínskom konflikte v tomto roku na 108. V rovnakom období zahynuli 19 Izraelčanov, jeden Ukrajinec a jeden Talian, uvádza agentúra AFP na základe oficiálnych zdrojov z oboch strán. Zahŕňajú ozbrojencov aj civilistov a na izraelskej strane tiež troch príslušníkov arabskej menšiny.

Viac o téme: IzraelPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu