Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nepokoje v Nemecku: Policajti zasahovali proti demonštrantom

(Zdroj: YouTube/ JustAs it is )

BERLÍN - Polícia v pondelok zasahovala vo viacerých nemeckých mestách proti účastníkom demonštrácií, ktoré sa konali pri príležitosti Sviatku práce. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Tieto protesty, na ktorých sa zúčastnili prevažne príslušníci ľavice a extrémnej ľavice, mali v porovnaní so zhromaždeniami z predchádzajúcich rokov mierny priebeh, píše DPA. Demonštrácia v Berlíne sa začala podvečer s účasťou niekoľko tisíc osôb. Organizátori ju však ukončili predčasne a ako dôvod uviedli prítomnosť polície.

Na protestoch za zúčastnili aj osoby v čiernom oblečení. Demonštranti zapaľovali aj bengálske ohne a používali zábavnú pyrotechniku, píše DPA. Niektorí účastníci niesli palestínske zástavy a skandovali pokriky namierené proti Izraelu. Židovské fórum za demokraciu a proti antisemitizmu (JFDA) na sociálnej sieti niektoré z týchto pokrikov označilo za antisemitistické.

Na demonštrácii sa podľa odhadov organizátorov zúčastnilo približne 20.000 ľudí. Polícia uvádza 12.000. V uliciach Berlína bolo nasadených 6300 príslušníkov polície.Na podobnom proteste v Stuttgarte musela polícia podľa svojich vyjadrení viackrát zasiahnuť. Krajine ľavicoví aktivisti boli podľa policajnej hovorkyne zamaskovaní a výzvy polície prehlušovali hlasnou hudbou. Účastníci hodili červenú dymovnicu, na čo polícia reagovala použitím paprikového spreja. Organizátori zhromaždenie ukončili. Polícia v meste Hamburg na severe Nemecka zasahovala proti niekoľkým desiatkam zamaskovaných účastníkov demonštrácie. Organizátori zhromaždenie po zásahu polície zrušili.

Viac o téme: NepokojeDemonštráciePolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu