Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tereza z heroínovej kauzy prehovorila o najhorších chvíľach v živote: Spoveď o pekle v base

Tereza Hlůšková v Pakistane Zobraziť galériu (2)
Tereza Hlůšková v Pakistane (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Češka Tereza Hlůšková si prežila ťažké obdobie. V roku 2018 ju zadržali colníci na letisku v Pakistane a našli u nej v kufri drogy. Za pašovanie skončila vo väzení Kot Lakhpat. A ako spomína vo svojom videu na platforme HeroHero, začiatky vo väzení pre ňu neboli ľahké.

Terezu pakistanský súd odsúdil na osem rokov a osem mesiacov žalára. Ona sa však nevzdala a odvolala sa. Lenže kým súd rozhodol o jej nevine, musela si vo väzení odsedieť ďalšie takmer tri roky. Pod rýchlosťou rozsudku sa podpísala aj pandémia koronavírusu.

Tereza H. - Video zo zatýkania v Pakistane

O tom, aké boli prvé chvíle vo väzení Kot Lakhpat, si zaspomínala vo videu na spomínanej platforme, ako informuje Blesk.cz. A teda spočiatku jej pobyt za mrežami vôbec nebol príjemný. Všetci sa k nej správali zle. Neskôr sa jej predsa podarilo s niektorými osobami vybudovať si dobré vzťahy a ich správanie k nej sa zmenilo.

Vo videonahrávke spomína, ako ju šéfka väznice a dozorkyne prehľadávali. Bolo to pre ňu vrcholne nepríjemné a traumatizujúce.

Tereza Hlůšková si založila podcast.
Zobraziť galériu (2)
Tereza Hlůšková si založila podcast.  (Zdroj: YouTube/Tereza Hluskova)

„Tá vedúca, čo tam sedela, na mňa bola taká hnusná. Bola to už od pohľadu krava,“ spomína Tereza. Keď dorazila do väznice pozdravila a usmiala sa a vedúca zariadenia jej hneď vynadala, čo sa smeje. Potom povedala niečo v ich jazyku a ostatné dievčatá sa začali smiať a Češke bolo jasné, že ju ohovárajú. "Nevedela som, čo mám robiť, tak som tam stála ako tvrdé y.“

Potom ju ponížili tak, že jej vysypali veci z tašiek a nútili ju plaziť sa po podlahe a obsah igelitiek vyzbierať. „Išla som na kolená a zbierala som si veci a ony sa mi smiali. Hovorili slová, ktoré som si zapamätala a neskôr som zistila, že to znamená ‚ku.va' a ‚št.tka' a tak,“ hovorí Tereza na videu. Dodala, že vtedy jej bolo do plaču a snažila sa poníženie vydržať.

Viac o téme: ŠikanovanieVäzeniePakistanDozorkyneTereza Hlůšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu