Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lavína na severe Talianska zasypala troch ľudí: Záchranári našli ich telá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Záchranárom sa podarilo objaviť telesné pozostatky troch ľudí, ktorí boli od štvrtka nezvestní po páde lavíny v talianskom regióne Valle d'Aosta. V piatok to uviedla agentúra ANSA.

Osoby, ktoré pri páde lavíny zahynuli, sa zúčastňovali na kurze pre horských vodcov v lokalite Val di Rhemes v okolí hory Tsanteleina blízko hraníc s Francúzskom. Obeťami sú traja muži vo veku 37–44 rokov. Všetci boli skúsení skialpinisti a lyžiari.

Skupinu podľa horských záchranárov počas kurzu prekvapila lavína, ktorá ich zmietla. Vedúcemu kurzu, 49-ročnému horskému vodcovi z údolí Aosty, sa podarilo zachrániť a zostúpiť späť do údolia, kde zalarmoval pohotovostné zložky. Muž neutrpel vážne zranenia; ošetrili ho na pohotovosti neďalekej nemocnice.

Kvôli nepriaznivým podmienkam odvolali záchrannú operáciu

Záchrannú operáciu, ktorá prebiehala od popoludňajších hodín, však vo štvrtok večer odvolali. Operácia bola extrémne komplikovaná v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok. Pokračuje ďalej od piatkových ranných hodín, uviedol záchranný tím. Záchranné zložky sa pokúsili priblížiť k miestu incidentu a k ľuďom pochovaným pod masami snehu pozemnou cestou, keďže operácia pomocou vrtuľníka by bola príliš nebezpečná, cituje DPA.

Viac o téme: LavínaNezvestníHorská záchranná službaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu