Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ukrajinský vojak to mal takmer spočítané, guľka ho minula len o centimetre: Jeho reakcia vás ŠOKUJE

Ukrajinského vojaka minula guľka len o centimetre
Ukrajinského vojaka minula guľka len o centimetre (Zdroj: Facebook/35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського )

KYJEV - Počas stále prebiehajúcej vojny na Ukrajine sa na sociálne siete dostane množstvo záberov priamo z boja. Výnimkou nie je ani jedna z najnovších prestreliek, kde vojak v zábere ušiel smrti len o chlp. Bohužiaľ, vojna prináša aj takéto situácie. Najšokujúcejšia je jeho reakcia.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 412 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Súčasťou každej vojny sú aj neutíchajúce prestrelky vojakov znepriatelených strán. Boje na Ukrajine len potvrdzujú toto pravidlo. Ukrajinské ministerstvo obrany zverejnilo na sociálnej sieti šokujúce video, na ktorom príslušník ukrajinskej armády strieľa na nepriateľa pravdepodobne z izby paneláku. Záber vyzerá ako z filmu, ale je to realita vojny. 

Vojak reaguje na streľbu a opatrne sa presunie k otvorenému oknu. Mierne sa vykloní so zbraňou v ruke a začne strieľať. Nepriateľ spozoruje jeho polohu a streľbu opätuje. Následne je strih na detailnejší záber hlavy vojaka, kde sa len tesne nad jeho prilbou zaryje guľka do steny. Vojak ihneď od okna odstúpi a zamieri za kolegom. Obaja sa nad tým len pousmiali. 

Išlo o ukrajinského vojaka 35. brigády počas prestrelky s ruskými okupantmi. "Nech je osud našich bratov zhovievavý pred nepriateľskými útokmi," uvádza v príspevku 35. brigády.  Ukrajinské ministerstvo obrany zase uviedlo, že išlo o boží zásah. 

Viac o téme: StreľbaVojakVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu