Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri útoku v Tel Avive zomrel jeden človek: Ďalších šesť ľudí je zranených

Útok v Tel Avive
Útok v Tel Avive (Zdroj: Twitter/HenMazzig)

Tel Aviv - Pri útoku na prímorskej promenáde v Tel Avive dnes zomrel najmenej jeden človek, ďalších šesť ľudí je zranených. Informovalo o tom izraelské ministerstvo zahraničia, ktoré útok označilo za teroristický čin. Útočník, ktorý strieľal a nabiehal autom do chodcov, je podľa denníka Haarec mŕtvy. Podľa záchranárov sú obeťami útoku zahraniční turisti.

List The Times of Israel s odvolaním sa na zdravotnícku službu Magen David Adom napísal, že útok sa odohral na dvoch miestach v hojne navštevovanej časti mesta pri pobreží Stredozemného mora. Obeťou útoku je zhruba 30-ročný muž, podľa serveru Walla išlo o talianskeho turistu.

Izraelské úrady používajú termín "teroristický čin" pre útoky spáchané Palestínčanmi, pripomína agentúra AP. List Haarec napísal, že podozrivým útočníkom je izraelský Arab z obce Kafr Kásim na okupovanom Západnom brehu Jordánu.

V Izraeli panuje v posledných dňoch veľmi napätá atmosféra po tom, ako izraelská polícia tento týždeň vykonala nehodu v jeruzalemskej mešite Al-Aksá. Po nich nasledovali raketové útoky na Izrael z Pásma Gazy a tiež z Libanonu, na ktoré armáda odpovedala nálety. Polícia dnes intenzívne pátra aj po páchateľovi alebo páchateľoch útoku na okupovanom Západnom brehu Jordánu, kde po streľbe na osobné auto zomreli dve Izraelky, tretia je ťažko zranená. 

Viac o téme: úmrtieútok Tel Aviv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu