Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dráma u našich českých susedov: Muž pobodal dvoch ľudí! V rukách záchranárov skončili aj policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

PLZEŇ - V Plzni dnes muž pobodal dvoch ľudí a zapálil podkrovný byt. Polícia podozrivého zadržala. Z 13 ľudí, ktorých hasiči evakuovali z činžovného domu, nebol nikto zranený, päť policajtov sa nadýchalo splodín. ČTK to povedali záchranári.

"Žena utrpela vážne zranenia a muž stredne ťažké. Obaja boli transportovaní do fakultnej nemocnice Lochotín," uviedla hovorkyňa krajskej záchrannej služby Mária Svobodová. Na tiesňovú linku bolo podľa nej nahlásené napadnutie dvoch ľudí, pred príchodom výjazdových skupín bol ohlásený na mieste aj požiar. "Útočník bol vyšetrený a na mieste odovzdaný polícii," uviedla.

Z evakuovaných nebol nikto zranený

"Záchranári majú v starostlivosti päť policajtov, ktorí sa nadýchali splodín horenia," povedala Svobodová. Krajská policajná hovorkyňa Hana Kroftová uviedla, že hliadky vychádzali k násilnému trestnému činu. "Bližšie informácie teraz nebudeme poskytovať. Môžme uistiť verejnosť, že v tejto chvíli nehrozí žiadne nebezpečenstvo," povedala.

archívne video

V žarnovickom Tescu vyčíňal agresívny muž, spacifikoval ho policajt v civile (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

"Požiar vznikol v miestnosti v podkroví, máme to lokalizované a začala sa likvidácia. Celý dom sme evakuovali," uviedol  dôstojník hasičov Vladislav Bareš. Udalosť sa stala v činžiakovom dome v Plzni v Barrandove. Podľa informácií ČTK vyliezol útočník na strechu, ale utiecť sa mu nepodarilo.

Viac o téme: HasičiČeskoPolícia útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu