Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivý prípad: Marian vykopal mŕtvu matku z hrobu a s múmiou žil v jednej domácnosti neuveriteľných 13 rokov

(Zdroj: Getty Images)

RADLIN - Policajti a záchranári objavili v jednom z rodinných domov v poľskej Radlini muža s múmiou svojej matky. V obývačke na hŕbe novín sedela mumifikovaná žena trinásť rokov. Muž vykopal jej mŕtvolu z hrobu a pozeral s ňou televíziu.

Podľa britského denníku Daily Mail sa ju Marian L. dokonca pokúšal kŕmiť. Obyvatelia zo susedstva zostali šokovaní. Podľa nich sa muž vždy správal veľmi zvláštne. S ľuďmi absolútne nekomunikoval a začali ho prezývať "upír", pretože jeho meno bolo veľkou neznámou a obyvateľov sa vždy stránil.

Vítanie vtáčích poslov jari otvorí sezónu v arboréte Borová hora vo Zvolene (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Na otázku záchranárov, prečo Marian žije s mŕtvolou, vysvetlil, že sa s mamou nestihol rozlúčiť. Otrasný nález potvrdila aj policajná hliadka. „Policajti zasahovali na Rogozinovej ulici v Radline na juhozápade Poľska. V časti domu patriacemu staršiemu mužovi bola objavená mumifikovaná mŕtvola,“ potvrdila hovorkyňa policajtov Małgorzata Koniarska.

Z testov DNA bolo zistené, že žena zomrela v roku 2010. Policajti upresnili, že „muž pravdepodobne vykopal telo svojej matky bezprostredne potom a jej mumifikované telo presunul k sebe domov.“ Marian býva iba 300 metrov od cintorína a svoju matku údajne priviezol na bicykli. Na jej mumifikáciu použil podľa slov vedúceho okresnej prokuratúry Marcina Felsztyńskeho nejaké chemikálie a posadil ju na kreslo k televízii.

Úrady informovali, že ženu musia teraz opäť pochovať. Miestni obyvatelia sa z toho doteraz nevedia spamätať. Doplnili, že muž "nikde nepracoval, chodil okolo kontajnerov a zbieral vyhodené veci. Vždy v noci odišiel z domu, vzal svoj bicykel a vydal sa do neznáma," povedal jeden zo susedov. 

Viac o téme: MúmiaMŕtvolaPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu