Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pre podozrenie z terorizmu bolo v Belgicku uväznených sedem osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRUSEL - V Belgicku bolo v stredu v rámci dvoch vyšetrovaní "možných teroristických útokov" poslaných do väzenia sedem osôb. Oznámila to belgická federálna prokuratúra, informuje agentúra AFP.

Päť Belgičanov, jeden Turek a Bulhar, bolo obvinených z účasti na činnosti teroristickej skupiny. Päť z nich bolo obvinených aj z "prípravy teroristického činu". Uväznené osoby zadržali už v pondelok neskoro večer pri raziách v metropole Brusel vrátane štvrti Molenbeek, v prístavnom mesta Antverpy a v meste Eupen ležiacom pri hraniciach s Nemeckom. Celkovo pri týchto zásahoch zatkli osem ľudí, jedného z nich - zadržaného v Antverpách - však neskôr prepustili.

Razie sa týkali dvoch vyšetrovaní, jedno z nich viedla federálna polícia v Bruseli a druhé vyšetrovací sudca v Antverpách. Vyšetrovanie v oboch mestách sa pôvodne sústredilo na "dvoch mladých dospelých ľudí podozrivých z násilného radikalizmu", informovala belgická štátna televízna stanica RTBF. 

K zatknutiam došlo v čase, keď v Bruseli prebieha súd s podozrivými z teroristických atentátov

K zatknutiam došlo v čase, keď v Bruseli prebieha súd s podozrivými z teroristických atentátov, ku ktorým v Bruseli prišlo 22. marca 2016. Dva samovražedné bombové útoky na letisku Zaventem a na stanici metra Maalbeek si vtedy vyžiadali 34 obetí a ďalších 340 zranených. K útokom sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Ide o najzávažnejšie teroristické útoky v histórii Belgicka.

Viac o téme: TerorizmusVäzeniePodozrenieBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu