Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemeckého lokálneho politika postrelili v jeho byte: Utrpel vážne zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecký lokálny politik zo Slobodnej demokratickej strany (FDP) utrpel vážne zranenia a musel podstúpiť operáciu po tom, čo ho v nedeľu skoro ráno v obci Hattenhofen postrelil neznámy útočník. Ten naňho viackrát vystrelil spred jeho bytu cez okno. Informuje o tom pondelková správa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na tamojších predstaviteľov a políciu.

"Vzhľadom na veci nájdené vedľa tela všetko nasvedčuje tomu, že ide pravdepodobne o francúzskeho štátneho príslušníka, ktorý je nezvestný od 4. júla," uviedla španielska polícia Guardia Civil s tým, že treba počkať na konečné potvrdenie totožnosti na základe testov DNA.

Prípad vraždy dvoch učiteľov

K vražde dvoch učiteľov došlo 4. júla minulého roka vo francúzskej obci Pouyastruc v Pyrenejach. Obeťami boli 32-ročná učiteľka Aurélie Pardonová a 55-ročný učiteľ telesnej výchovy Gabriel Fourmigue. Obaja pôsobili v škole v neďalekom meste Tarbes.Podozrivý v prípade je Cédric Tauleygne, ktorý z miesta činu ušiel na motocykli.

Francúzska polícia po ňom pátrala nielen v departemente Hautes-Pyrénées, ale aj v pobrežných oblastiach, pričom nevylučovala ani jeho útek do susedného Španielska. Tauleygne bol bývalým partnerom zavraždenej ženy, s ktorou mal dve deti. Pár bol v štádiu rozchodu.

Podľa denníka Heraldo de Aragón si poľovník, ktorý našiel pozostatky, všimol v poraste bielu ochrannú prilbu, mobilný telefón s nabíjačkou a následne aj telo, ktoré ležalo opodiaľ.

Viac o téme: ZraneniaPolitikPostrelenieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu