Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia na severozápade Talianska: Lavína zasypala lyžiarku, záchranári našli ďalšie telo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Jedna osoba zahynula a ďalšia je nezvestná po nedeľnom páde lavíny nad lyžiarskym strediskom Courmayeur na severozápade Talianska. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na talianske médiá.

Lavína, ktorá sa spustila v nedeľu okolo obeda, si vyžiadala život 25-ročnej Švédky, napísala rakúska agentúra APA. Žena s ďalšími troma osobami lyžovala mimo vyznačenej zjazdovky v údolí Val Veny. Dvom lyžiarom sa lavíne podarilo vyhnúť a zalarmovali horských záchranárov. Do záchrannej operácie sa zapojil aj vrtuľník, no komplikuje ju nepriaznivé počasie. Pátranie po štvrtom lyžiarovi má pokračovať v pondelok ráno.

Záchranári našli telo druhej nezvestnej lyžiarky

Talianski záchranári v pondelok našli telo druhej švédskej lyžiarky, ktorá bola nezvestná po nedeľnom páde lavíny nad lyžiarskym strediskom Courmayeur na severozápade Talianska. Informovala o tom agentúra AP.  Moreno Vignolini, hovorca mesta Courmayeur, potvrdil, že obeťami sú dve Švédky - dvadsiatničky. Obe telá previezli do Courmayeur na identifikáciu, uviedla alpská záchranná služba.

Viac o téme: TragédiaLavínaPátranieTalianskoŠvédska lyžiarka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu