Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Obrovské nešťastie: V Ríme sa zrazili dve vojenské lietadlá, jedno z nich spadlo do obytnej štvrte!

Dve vojenské lietadlá sa zrútili dnes doobeda, jedno z nich priamo do obytnej štvrte
Dve vojenské lietadlá sa zrútili dnes doobeda, jedno z nich priamo do obytnej štvrte (Zdroj: Twitter/agambella, RrRosci)

RÍM - Dve ultraľahké vojenské lietadlá sa zrazili v Guidonia Montecelio, na predmestí Ríma. Cvičné lietadlá Siai Marchetti 208 odleteli z neďalekého letiska v Guidonii a z doposiaľ nezistených príčin sa zrazili v utorok okolo 11. hodiny. Lietadlá sa zrútili, jedno z nich do poľa, no druhé spadlo priamo do obytnej štvrte, obaja piloti boli na mieste mŕtvi.

Políciu informovali krátko po 11. hodine doobeda, že došlo k zrážke dvoch lietadiel a jedno z nich skončilo na poli blízko jazera San Giovanni, druhé v obytnej štvrti medzi budovami priamo na zaparkované auto, informujú talianske médiá. Podľa dostupných informácií išlo o skúšku a leteli štyri lietadlá, z ktorých dve sa z doposiaľ neobjasnených príčin zrazili.

Na Slovensko pricestoval holandský kráľovský pár, privítala ho prezidentka (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Lietadlá Siai Marchetti 208 sú vrtuľové lietadlá používané na prepravu a ťahanie vetroňov. K nehode došlo počas výcvikovej misie. Premiérka Giorgia Meloniová povedala, že „tieto smutné správy o smrti dvoch pilotov vzdušných síl v Guidonii nás napĺňajú smútkom,“ a vyjadrila hlbokú sústrasť rodinám pozostalých a celému leteckému zboru.

Jeden z pilotov, Mauro Lombardo je však v očiach miestnych obyvateľov skutočným hrdinom. Potom, čo si uvedomil, že havaruje, snažil sa vyhnúť nárazu do obytných domov a lietadlo nasmeroval na ulicu, na ktorej nikto nebol. Lietadlo spadlo priamo na auto, kde ho zachvátil požiar. Len 100 metrov od neďalekej materskej škôlky. Obyvatelia ešte počuli volanie pilota o pomoc, no už mu nedokázali pomôcť. Piloti patrili k 60. krídlu talianskeho letectva. Na mieste zasahovalo množstvo hasičov a policajtov. K zraneniu iných osôb nedošlo.

Viac o téme: TalianskoVojenské lietadláLetecké neštastieGuidoniaSiai Marchetti 208Predmestie Ríma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu