Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Spor o pozemky v Hondurase skončil streľbou: Zahynulo najmenej osem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TEGUCIGALPA - Najmenej osem obetí si vyžiadala pondelková streľba v Hondurase, ktorá bola podľa miestnej polície výsledkom sporu o pozemky medzi rodinami. Informovala o tom agentúra AFP, od ktorej TASR správu prevzala.

Šesť mužov, jedna žena a jedna maloletá osoba utrpeli smrteľné strelné zranenia počas jazdy autom do hornatej oblasti El Portillo de las Moras v regióne Comayagua, ležiacej zhruba 70 kilometrov od honduraskej metropoly Tegucigalpa, povedal hovorca miestnej polície.

Táto stredoamerická krajina zmietaná chudobou, obchodovaním s drogami a aktivitami pouličných gangov je jedným z najnásilnejších miest na svete, píše AFP. V meste Comayaguela, ktoré priamo susedí s Tegucigalpou, zahynulo v sobotu v istom dome sedem ľudí pri streľbe súvisiacej s drogovou trestnou činnosťou, uviedla polícia.

Podľa štatistík zaznamenali vlani v Hondurase takmer 36 vrážd na 100.000 obyvateľov. V krajine je od decembra vyhlásený núdzový stav. Ten dáva špeciálnym zložkám polície mimoriadne právomoci na boj so známymi zločineckými skupinami Salvatrucha a Barrio 18, ktoré fakticky ovládajú rozsiahle územia po celom Hondurase.    

Viac o téme: SporStreľbaPozemkyHonduras
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu