Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Heger sa stretol s Netanjahuom: Rokovali o prehĺbení spolupráce

Dočasne poverený slovenský premiér Eduard Heger sa v Jeruzaleme stretol s izraelským predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom Zobraziť galériu (2)
Dočasne poverený slovenský premiér Eduard Heger sa v Jeruzaleme stretol s izraelským predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

JERUZALEM - Dočasne poverený slovenský premiér Eduard Heger sa v nedeľu v Jeruzaleme stretol s izraelským predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom. Diskutovali o prehĺbení spolupráce medzi oboma krajinami, najmä v oblasti technológií, inovácií a cestovného ruchu, ako aj o regionálnych otázkach.

Netanjahu na stretnutí zdôraznil potrebu zabrániť Iránu získať jadrové zbrane. S Hegerom sa najskôr stretli súkromne a potom absolvovali širšie stretnutie za účasti ďalších predstaviteľov oboch krajín, uvádza sa v stanovisku zverejnenom na oficiálnej stránke izraelského ministerstva zahraničných vecí. "Slovensko a Izrael majú vynikajúce vzťahy, ktoré sa neustále zlepšujú vo všetkých oblastiach. Dúfam, že tento rozhovor nám umožní posunúť ich ešte ďalej," uviedol Netanjahu.

Heger na sociálnej sieti uviedol, že jednou z priorít Slovenska, o ktorých prišiel do Izraela rokovať, je aj budovanie inovačných kapacít. "Na stretnutí s Benjaminom Netanjahuom sme sa zhodli, že práve Izrael nám v tom vie byť veľmi dobrým a blízkym partnerom pre spoluprácu," priblížil. Slovenský premiér dodal, že spolu hovorili aj o zmluve Ministerstva obrany SR z roku 2021 o obstaraní radarového systému z Izraela, ako aj o prehĺbení vzájomných vzťahov v oblasti cestovného ruchu.

 

STRETNUTIE S IZRAELSKÝM PREMIÉROM 🇮🇱 Jednou z priorít Slovenska 🇸🇰, o ktorých som prišiel do Izraela rokovať, je aj...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Sunday, March 5, 2023

V pondelok sa Heger stretol s izraelským prezidentom Jicchakom Herzogom. Ako premiér uviedol, hovorili spolu najmä o vzájomnej spolupráci a aktuálnej situácii vo svete. Heger v rámci návštevy Izraela tiež navštívi Weizmannov vedecký inštitút a pamätník obetiam holokaustu Jad Vašem.

Eduard Heger
Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hovorili aj o zmluve Ministerstva obrany SR z roku 2021 o obstaraní radarového systému z Izraela

Slovenský premiér dodal, že spolu hovorili aj o zmluve Ministerstva obrany SR z roku 2021 o obstaraní radarového systému z Izraela, ako aj o prehĺbení vzájomných vzťahov v oblasti cestovného ruchu. Na pôde Pressburskej ješivy – nástupníckej inštitúcie niekdajšej slávnej bratislavskej židovskej školy – ho privítal rabín Jicchak Šapira, informovalo slovenské veľvyslanectvo v Izraeli.

Viac o téme: StretnutieSpoluprácaRokovanie IzraelBenjamin NetanjahuEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu