Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Brutálna metóda na boj zblízka! Ruskí vojaci pre nedostatok munície používajú poľné lopatky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Podľa britských vojenských expertov majú nedostatky v dodávkach zbraní a munície na ruskej strane teraz bizarné následky vo vojne na Ukrajine. Kremeľskí bojovníci majú byť údajne vyslaní do boja zblízka s poľnými lopatkami!

Vo vojne na Ukrajine nedostatok munície na ruskej strane zjavne spôsobuje bizarné excesy. Kremeľskí bojovníci vraj teraz v boji zblízka používajú obyčajné poľné lopatky.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 375 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

„Koncom februára 2023 zmobilizovaní ruskí záložníci opísali, že dostali rozkaz zaútočiť na ukrajinskú betónovú základňu vyzbrojenú iba ‚streľnými zbraňami a lopatami‘,“ uvádza sa na brífingu ministerstva obrany Spojeného kráľovstva. Podľa Britov je poľná lopatka typu MPL-50 nástroj – v skutočnosti nástroj na opevnenie – ktorý bežne používajú ruské ozbrojené sily ako smrtiacu zbraň. Od svojho zavedenia v roku 1869 sa takmer nerozvíjala. Bojové použitie je znakom brutálneho boja zblízka, o ktorom nedávne indície naznačujú, že je na Ukrajine čoraz bežnejší. Dôvodom je pravdepodobne to, že Rusko chce pokračovať v útokoch napriek nedostatku munície.

Britské ministerstvo obrany denne uverejňuje aktuálne informácie o priebehu vojny od začiatku ruskej útočnej invázie proti Ukrajine s odvolaním sa na spravodajské informácie. Britská vláda tak chce čeliť ruskej propagande. Moskva obviňuje Londýn z dezinformačnej kampane.

"Časti tela odrezané poľnou lopatkou"

Správa vyvolala na internete smiech a hrôzu. „Rusi prinášajú do prestrelky lopaty,“ uvádza sa v jednom z tweetov. "V Čečensku ruské ozbrojené sily použili svoje lopaty MPL-50 na odrezanie častí tiel čečenských vojnových zajatcov," píše používateľ Twitteru o brutálnom použití lopatiek.

Viac o téme: InváziaMuníciaRuskí vojaciRuskoUkrajinaPoľné lopatky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu