Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Znásilnenia sú údajne súčasťou každej vojny: Nemecká ľavicová politička sa opäť predviedla!

Ľavicová politička Sahra Wagenknechtová
Ľavicová politička Sahra Wagenknechtová (Zdroj: Twitter/@SWagenknecht)

BERLÍN - V nemeckom televíznom programe „Hart aber fair“ priviedla nemecká ľavicová poslankyňa svojich prísediacich do nemého úžasu. Svojím kontroverzným vyhlásením pobúrila aj moderátora, ktorý jej povedal, že takéto vyjadrenia sú neprípustné.

Podľa denníku Bild boli hosťami v televíznom programe ľavicová politička Sahra Wagenknechtová, ktorá sa o tento výrok zaslúžila, politológ a profesor Herfried Muenkler, politička FDP Marie-Agnes Strack-Zimmermannová a podpredsedníčka Bundestagu Katrin Goering-Eckardtová.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 371 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ľavicová politička je už z minulosti známa svojím výrokom, ktorý predniesla 20.februára minulého roku. Tvrdila,že „Rusko nemá záujem napadnúť Ukrajinu“ a „môžeme byť radi, že Putin nie je taký ako ho vykresľujú, teda šialený nacionalista“. Výrok jej pripomenula politička z FDP a pokračovala s apelom na ľavicovú političku s hrôzami, ktoré sa dejú na Ukrajine, ako ženy predtým ako ich znásilnia im zlomia obe ruky, aby sa nemohli brániť a mučiarne, v ktorých deti nie sú výnimkou. Wagenknechtová sa bránila, že jej slová sú vždy jednostranne vytrhnuté z kontextu a nebola jediná čo si myslela, že vojna nehrozí.

Najväčší konflikt medzi hosťami však nastal po odvysielaní krátkej ukážky z Ukrajiny o staršej žene, ktorá bola znásilnená ruským vojakom a na kolenách plakala a prosila, že je stará žena, aby jej ruský vojak neublížil. On jej však povedal: „Babka vyzleč sa!“ a potom ju znásilnil. Na tento hrôzostrašný príbeh ľavicová politička reagovala so slovami, že tieto „útoky sú súčasťou vojny a dejú sa aj na opačnej strane“.

Spolusediaci len krútili hlavou a moderátor na ostré slová političky povedal, že nemôže dopustiť, aby takéto slová v jeho relácii odznievali. Spomenul vyjadrenie OSN, ktoré zhromažďuje informácie o znásilneniach od samého začiatku vojny a nemá dôkazy o znásilneniach ukrajinskými vojakmi. „Keď ide o znásilnenie, sú to ruskí vojaci,“ povedala Pramila Patten z OSN. „Dobité ženy a dievčatá sú jasným dôkazom toho, že ide iba o ruskú vojenskú stratégiu“, dodala.

Viac o téme: VojnaRuskoNemeckoUkrajinaSahra WagenknechtováĽavicová politika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu