Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šialená predpoveď umelej inteligencie o budúcnosti Európy: Do roku 2100 vznikne Rakúsko-Slovensko

Podľa umelej inteligencie vznikne štát Rakúsko-Slovensko.
Podľa umelej inteligencie vznikne štát Rakúsko-Slovensko. (Zdroj: Instagram/amazing__maps)

BRATISLAVA - Na instagramovom účte Amazing Maps, ktorý má v správe 18-ročný bulharský mladík sa objavila zaujímavá mapa. Podľa nej umelá inteligencia predpovedá, že do roku 2100 nás obsadí Rakúsko a vznikne tak štát Rakúsko-Slovensko.

Nová mapa Európy ukazuje, že umelá inteligencia nie je spokojná so súčasným rozdelením kontinentu. Spojenie Rakúska a Slovenska nie je jedinou zmenou. Poľsko sa napríklad z Európy úplne stratí a nebude súčasťou žiadnej európskej komunity. Naopak Francúzsko, Nemecko a Taliansko zostanú v podstate bezo zmien.

Milan Krajniak o rokovaní s Európskou komisiou: Pomoc pri preplácaní účtov za energie (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Z troch Pobaltských štátov sa stane veľká Lotyšská ríša. Zo štátov ako Rusko, Bielorusko, Poľsko a Ukrajina sa stane neidentifikovateľná čierna plocha. Rumunsko sa zmení na Rubmunsko a Holansko, Belgicko a Luxembursko vytvoria štátny celok Bene, ktorého názov je vyvodený z názvu Benelux.

Z ďalších zmien môžeme spomenúť znovuvytvorenie Juhoslávie a jej zaujímavé prepojenie s Dánskom. Bulharsko sa podľa umelej inteligencie spojí s Gréckom a spolu vytvoria veľký štát. Mapa príliš nepraje Angličanom, pretože namiesto Spojeného kráľovstva vznikne na Britských ostrovoch veľké Škótsko.

Umelá inteligencia má veľmi obmedzenú kreativitu, preto treba jej mapu Európy brať s veľkou rezervou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu