Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia v Poľsku: Známy politik zahynul pri strašnej dopravnej nehode, z auta zostala kopa šrotu

Poľský politik Tomasz Jakacki zahynul pri dopravnej nehode.
Poľský politik Tomasz Jakacki zahynul pri dopravnej nehode. (Zdroj: Youtube/Music fm News, Facebook/Stefan Krajewski)

PODLESKÉ VOJVODSTVO – Politik a aktivista jednej z najväčších politických strán v Poľsku PSL sa stal obeťou dopravnej nehody, pri ktorej zahynuli ďalší dvaja ľudia. Stalo sa to len necelú hodinu cesty od politikovho domu.

Poľskú ľudovú stranu PSL "Piast" zasiahla počas víkendu strašná tragédia. Ako uvádza poľský fakt.pl, jeden z jej členov Tomasz Jakacki (36) zahynul s ďalšími dvomi ľuďmi pri dopravnej nehode, ktorá sa odohrala v Sikory-Pawłowięte v nedeľu 29. januára po piatej večer. Politik Jakacki sa vracal domov do Lomže, ktorá bola od miesta nehody vzdialená necelú hodinu jazdy. 

Ako informovala polícia, dopravná nehoda sa stala na úseku ôsmej rýchlostnej cesty v Podleskom vojvodstve. Športové vozidlo značky Porsche malo z doposiaľ neznámych príčin naraziť do zadnej časti pred ním idúceho kamiónu. Dychová skúška potvrdila, že vodič kamiónu bol triezvy. 

Tri osoby vrátane politika Tomasza Jakackého, ktoré sa v čase nehody nachádzali vo vozidle Porsche, zomreli na mieste činu. Politická ľudová strana PSL uviedla, že pri nehode zahynul jej člen a šéf štruktúr PSL v okrese Lomža. "Zachytili sme túto veľmi smutnú správu. Je to šok pre celú našu stranu. Bol to môj kolega aj kamarát. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám a príbuzným všetkých obetí tejto dopravnej nehody," vyjadril sa pre TVN24 poslanec PSL Stefan Krajewski. 

 

Żegnaj Przyjacielu… odszedłeś od nas o wiele za wcześnie. Miałeś wiele planów i pomysłów na przyszłość tych prywatnych,...

Posted by Stefan Krajewski on Sunday, January 29, 2023

Neboli pripútaní 

Dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania. Polícia odmieta poskytnúť podrobnejšie informácie. Napriek tomu hovorca polície Tomasz Krupa vo včerajších hodinách uviedol, že muži sediaci vo vozidle Porsche neboli počas jazdy pripútaní. Anna Zarembová, tlačová hovorkyňa Policajného riaditeľstva v obci Wysokie Mazowieckie povedala, že obete nehody mali 28, 35 a 36 rokov a pochádzali z Białystoku, resp. z Lomže. Zosnulý politik Jakacki pôsobil aj ako radca gminy Śniadowo (obec v Poľsku). Zanechal po sebe manželku a dve deti. 

Viac o téme: TragédiaDopravná nehodaPolitikPoľskoTomasz JakackiPSLPodleské vojvodstvoWysokie Mazowieckie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu