Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zemetrasenie v Turecku: Z trosiek ho vytiahli so zapálenou cigaretou! Neuveríte, čo povedal záchranárom ako prvé

Muž fajčil, keď ho vyťahovali z trosiek.
Muž fajčil, keď ho vyťahovali z trosiek. (Zdroj: Twitter/@tcsavunma)

ANKARA - Sonera Tuğtekina so zapálenou cigaretou v ústach zachránili z trosiek tureckého mesta Adyaman. Keď sa mu vypálil zapaľovač, začal byť vynaliezavý.

Toto video vyvolalo senzáciu: Muža z tureckého mesta Adyaman zachránili živého z trosiek po ničivom zemetrasení – a potom odmietol odložiť zapálenú cigaretu. K záchrane Sonera Tuğtekina došlo 8. februára, dva dni po zemetrasení. V stredu hovoril pre turecké médiá a rozprával o čase pod troskami.

Muž fajčil, keď ho vyťahovali z trosiek po zemetrasení (Zdroj: Twitter/@tcsavunma)

„Mal som so sebou len tabak a 1,5 litra vody. V zapaľovači mi došiel benzín, pretože som príliš fajčil. Svoj problém s ohňom som vyriešil tak, že som rozbil diaľkový ovládač a vytvoril som oheň z batérií tak, že som spojil drôty,“ povedal Soner pre turecký denník Sabah.

Jeho manželka a dcéra zomreli v troskách

Soner (58) bol zasiahnutý zemetrasením v dome jeho otca, kam sa vrátil na dovolenku. Video ukazuje, ako muž, ktorý až do odchodu do dôchodku pracoval ako technik v telekomunikačnej spoločnosti, niekoľkokrát potiahne z cigarety, kým ho bezpečnostné zložky stihnú pripevniť na nosidlá, prikryť a odniesť.

Zatiaľ čo niektorí užívatelia na sociálnych sieťach reagovali na príbeh zachráneného Sonera pobavene, zemetrasenie malo preňho aj tragické následky: pod troskami zomrela manželka a dcéra, syn prežil.

Ako uvádzajú turecké internetové noviny „En Son Haber“, Soner sa zdráhal ísť do nemocnice. Po krátkom čase ju opäť opustil, aby sa vrátil do zrúteného domu. Zostal tam, kým sa nasledujúci deň nevytiahli bezvládne telo jeho manželky.

Viac o téme: MužCigaretaFajčenieTroskyZemetrasenie Turecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu