Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šialené! V ruskej televízii už otvorene hovoria aj o napadnutí Slovenska: VIDEO Vyhlásili nám vojnu, tvrdí propagandista

Propagandista Kremľa, Vladimir Solovjov, v ruskej televízii Zobraziť galériu (2)
Propagandista Kremľa, Vladimir Solovjov, v ruskej televízii (Zdroj: Twitter/Anton Gerashchenko)

MOSKVA - Moskve a propagandistom Kremľa sa nepáči, že niektoré krajiny sa rozhodli Ukrajine poskytnúť tanky. Moderátor Vladimir Solovjov v debate v ruskej štátnej televízii vyhlásil, že legitímnymi vojenskými cieľmi Ruska sa teraz stalo osem krajín. Je zaujímavé, že medzi tieto krajiny zahrnul aj Slovensko, ktoré Ukrajine žiadne tanky nedodalo.

„Niekoľko krajín oznámilo, že dodajú tanky Ukrajine. Podľa môjho názoru to znamená, že nám tieto krajiny vyhlásili vojnu. Týchto osem krajín sú pre nás legitímne vojenské ciele. Nie je dôvod sa obávať, je na čase zaútočiť,“ vyzval Solovjov v televízii.

Propagandista Kremľa navrhuje napadnúť Slovensko (Zdroj: Twitter/ Anton Gerashchenko)

Poliaci, Nemci, Slováci a ďalšie krajiny musia pochopiť, že "toto nie je sranda" a ža vojna sa môže priamo dotknúť aj ich, zaznelo tiež v debate.

Lenže prečo Solovjov medzi vojenské ciele zahrnul aj Slovensko? Veď to Ukrajine poskytlo zatiaľ iba vozidlá pechoty. Podľa nedávneho vyhlásenia slovenského ministra obrany Jaroslava Naďa Slovensko je ochotné Ukrajine poskytnúť tanky T-72, ale až keď bude mať za ne zabezpečenú náhradu. V slovenskom arzenále je k dispozícii 30 bojaschopných tankov T-72 a Bratislava za každý kus požaduje jeden tank Leopard 2, píšu novinky.cz.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 357 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Solovjov nazval osem krajín ochotných poskytnúť tanky Kyjevu tzv. "tankovou koalíciou". Zrejme vychádzal zo slov amerického ministra obrany Lloyda Austina. Ten pred pár dňami vymenoval osem krajín, ktoré sú pripravené dodať Ukrajine tanky: Nemecko, Poľsko, Kanada, Portugalsko, Španielsko, Nórsko, Dánsko a Holandsko.

Šesť krajín dodá Ukrajine tanky Leopard 2. Dánsko a Holandsko odmietli tieto tanky poskytnúť. Namiesto nich by však mali dodať tanky Leopard 1.

„Významne prispejú aj Spojené štáty, ktoré poskytnú tanky Abrams, obrnencov Stryker a Bradley. Británia dodá tanky Challenger. Zahrnuté budú aj repasované tanky T-72 z USA, Holandska a Česka a posledná dodávka rovnakých tankov z Poľska,“ povedal Austin.

Solovjovove slová vyvolávajú dojem, že z tankov T-72, či Abramsov a Challengerov Rusi obavy nemajú. Propagandistický moderátor nespomenul dodávku desiatok T-72 z Česka, ani tanky porovnateľné s Leopardom 2, ktoré majú dodať USA a Británia.

Viac o téme: Tankyútok SlovenskoLeopard 2Vladimir Solovjov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu