Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zabitie z nedbanlivosti? V Rakúsku na ľadovci zomrel český lyžiar: Po zrážke mu už nebolo pomoci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

VIEDEŇ - Na Mölltalskom ľadovci v Rakúsku v nedeľu dopoludnia zahynul päťdesiatpäťročný český lyžiar. Informovala o tom agentúra APA. Zrejme sa zrazil s iným lyžiarom a potom sa zrútil zo zrázu. Polícia teraz vyšetruje, či jeho smrť nespôsobilo cudzie zavinenie.

Na Mölltalskom ľadovci v Rakúsku v nedeľu dopoludnia zahynul päťdesiatpäťročný český lyžiar. Informovala o tom agentúra APA. Zrejme sa zrazil s iným lyžiarom a potom sa zrútil zo zrázu. Polícia teraz vyšetruje, či jeho smrť nespôsobilo cudzie zavinenie.

Lyžovačka v lyžiarskom stredisku Vrátna Malá Fatra (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Zemské policajné riaditeľstvo v Korutánsku uviedlo, že nešťastie sa stalo dopoludnia, asi o 10:00 vo výške okolo 2900 metrov nad morom. Lyžiar zostal po zrážke nehybne ležať, privolaný lekár ho už nedokázal oživiť. Vzhľadom na to, že nemožno vylúčiť cudzie zavinenie, prokurátor nariadil pitvu.

Český lyžiar bol v horách s dvoma kamarátmi. Vyšetrovaím sa zistilo, že z ľadovca sa v rovnakom čase zrútil aj jeden z kamarátov. O rok starší lyžiar zostal ležať niekoľko metrov ďalej, nič vážne sa mu ale nestalo. Polícia vyšetruje podozrenie z neúmyselného zabitia.

Viac o téme: ĽadovecúmrtieLyžiarRakúskoČech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu