Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálny útok Kadyrovcov na Ukrajine: Po ich pustošení zostala znásilnená moderátorka a surovo dobitý kameraman

Čečenskí vojaci z práporu Achmat (Kadyrovci) mali údajne znásilniť ruskú reportérku Olgu Zenkovou Zobraziť galériu (3)
Čečenskí vojaci z práporu Achmat (Kadyrovci) mali údajne znásilniť ruskú reportérku Olgu Zenkovou (Zdroj: Twitter/ Visegrád 24, Musa Sadulayev)

MELITOPOĽ – Ruská novinárka televízie NTV bola údajne znásilnená vojakmi z kadyrovksého práporu Achmat. Stať sa tak malo v Rusmi okupovanom meste Melitopoľ, informovali tom viaceré ukrajinské aj zahraničné médiá. Dôvody sú zatiaľ neznáme a ruská televízia všetko popiera. Vierohodnosti tohto šokujúceho príbehu však pridáva agresívna povaha Kadyrovho synovca Hasana Ibrahimova, ktorý mal byť jedným z hlavných aktérov.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 335 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Olga Zenkova, reportérka ruskej televízie NTV, bola podľa dostupných informácií napadnutá príslušníkmi práporu Achmat, ktorého členovia majú byť príslušníci čečenských Kadyrovcov. Hlavným aktérom mal byť podľa portálu Visegrád 24 synovec Ramzana Kadyrova, Hasan Ibrahimov.

K incidentu malo dôjsť v reštaurácii v meste Melitopoľ. Portál informuje, že reportérka televízie NTV bola do Melitopoľu vyslaná za účelom natáčania propagandistických reportáži pre ruskú televíziu. Na miesto mal doraziť Ibrahimov so svojimi mužmi, ktorí mali brutálne zbiť ďalšieho zamestnanca NTV Arťoma Jepifanova a následne napadnúť aj spomínanú reportérku. Niektoré zdroje uvádzajú, že reportérka bola pri incidente znásilnená. NTV celú udalosť poprela.

Správu podporujú aj iné médiá, dôkazom má byť zverejnený dokument

O prípade informoval aj server Kavkaz Realii, ktorý je napojený na Slobodnú Európu. Pôvodná informácia sa však najprv objavila na ukrajinskom kanále na sociálnej sieti Telegram Išči svoich (Hľadaj svojich). Na sociálnej sieti bola zverejnená kópia dokumentu, ktorej obsahom mal byť popis situácie zo 17. januára v hoteli Voroncovskij s textom: „napadnutie skupinou ľudí v maskáčoch, ktorí sa predstavili ako bojovníci práporu Achmat“.

„V dôsledku útoku utrpel Arťom Sergejevič Jepifanov stredne ťažké zranenia, čo dokladá správa o vyšetrení v Melitopoľskej mestskej nemocnici č. 1. Skupina ľudí sa tiež dopustila sexuálneho násilia na korešpondentke Oľge Viktorovnej Zenkovej,“ uvádza sa ďalej v texte, ktorý zverejnil ukrajinský portál Obozrevatel.

Dokument popisujúci udalosti v Melitopoľskej reštaurácii (útok Kadyrovcov na ruský televízny štáb)
Zobraziť galériu (3)
Dokument popisujúci udalosti v Melitopoľskej reštaurácii (útok Kadyrovcov na ruský televízny štáb)  (Zdroj: Obozrevatel)

Ruským médiám sa ututlávanie nedarí: Príspevky zverejnené NTV spochybňujú ich tvrdenia

Ukrajinský portál Kavkaz Realii sa v emailovej komunikácii obrátil na televíziu NTV, tí však na výzvu nereagovali. Na vyhlásenie sa však nečakalo dlho a NTV krátko na to zverejnila vyhlásenie, v ktorom sa píše: „Oficiálne vyhlasujeme, že je to nezmysel. Oľga a Arťom nikdy nevkročili do zóny ŠVÓ (špeciálna vojenská operácia) a pozdravujú vás z Jekaterinburgu." Posmešne dodávajú, že o znásilnení nevie nič ani samotná Zenkovová.

Podozrivou udalosťou bolo, keď zo správy zmizli vyhlásenia o tom, že Zenková a Jepifanov nikdy neboli v bojovej zóne. Informuje český portál Novinky. Proti tvrdeniam televízie zahral aj fakt, že na portály NTV boli v zverejnené video reportáže novinárky Zenkovej, ktoré boli nahrávané v Donbase. Medzi autormi videa bol v neposlednom rade uvedený aj údajne brutálne zbitý kameraman Arťom Jepifanov.

V prospech príbehu hrá aj Ibrahimova násilnícka minulosť

Kadyrov synovec Hasan Ibrahimov, ktorý údajne stojí za násilným útokom na ruskú novinárku melitopoľskej reštaurácii má za sebou niekoľko prípadov agresívneho správania. Portál Visegrád 24 informoval, že už v decembri minulého roka bol na rusmi okupovanom Kryme zadržaný aj s ďalšími mužmi z radov Kadyrovcov. K zadržaniu malo dôjsť po tom, čo údajne brutálne zbili chlapca v reštaurácii.

Hasan Ibrahimov (synovec Ramzana Kadyrova)
Zobraziť galériu (3)
Hasan Ibrahimov (synovec Ramzana Kadyrova)  (Zdroj: Twitter/ Visegrád 24)

Viac o téme: UkrajinaKadyrovZnásilnenieVojna na UkrajineČečenciMelitopoľKadyrovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu