Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Švédska polícia podnikla veľkú raziu voči zločineckým gangom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - Viacero podozrivých, zadržali švédske úrady v rámci operácie zameranej proti stupňujúcej sa aktivite zločineckých gangov. Polícia počas razií zhabala aj zbrane a veľké množstvo drog. Informuje o tom agentúra DPA, ktorá sa odvolala na piatkové oznámenie švédskej prokuratúry.

Po veľkej policajnej razii v meste Sundsvall zhruba 400 kilometrov severne od hlavného mesta Štokholm zadržali vo štvrtok sedem osôb podozrivých z násilných trestných činov a porušenia zbrojnej a protidrogovej legislatívy, spresnila prokurátorka Karin Everittová. K zatýkaniu medzitým došlo aj v samotnom Štokholme, kde za uplynulých 24 hodín zadržali 16 ľudí. Medzi zadržanými sú aj dve neplnoleté osoby vo veku 17 rokov. Počas razií zaistili okrem zbraní a drog aj výbušniny.

Situácia v posledných týždňoch mimoriadne eskalovala

Švédsko už roky čelí narastajúcej kriminalite zločineckých gangov. Situácia mimoriadne eskalovala v posledných týždňoch, keď sú takmer každodenne hlásené prípady streľby a výbuchy, ktoré sú súčasťou vojny medzi viacerými gangami v Sundvalle a Štolholme.

Viac o téme: RaziaPolícia Zločinecký gangŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu