Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Streľby v USA pribúdajú: Muž zastrelil vo večierke troch ľudí, malo ísť o náhodný útok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

SEATTLE - Americká polícia pátra po strelcovi, ktorý v utorok v štáte Washington zastrelil troch ľudí. Podľa miestnych úradov išlo o náhodný útok. Informuje o tom správa agentúry AFP.

Polícia v meste Yakima uviedla, že muž v utorok nadránom zastrelil troch ľudí v tamojšom obchode so zmiešaným tovarom. Spresnila, že útoku nepredchádzal nijaký konflikt či výmena názorov. Strelec jednoducho "vošiel do obchodu a spustil paľbu". Policajti sa preto domnievajú, že išlo o náhodný útok.

Útočník zastrelil vo večierke troch ľudí
Zobraziť galériu (2)
Útočník zastrelil vo večierke troch ľudí  (Zdroj: TASR/Yakima Police Department via AP)

Jeho motív zatiaľ nie je známy

Policajný šéf Matthew Murray uviedol, že útočník prvú osobu zastrelil priamo vo večierke a ďalšie dve na ulici pred obchodom. Strelec následne z miesta činu utiekol, s najväčšou pravdepodobnosťou v aute ukradnutom z neďalekej čerpacej stanice. "Nepoznáme motív útočníka, no urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme ho našli a zadržali," prisľúbil Murray.

Streľba sa odohrala krátko po dvoch útokoch v Kalifornii. V sobotu starší muž ázijského pôvodu spustil paľbu v tanečnom štúdiu v meste Monterey Park, kde sa ľudia zhromaždili na oslavu lunárneho nového roka. Útok si vyžiadal 11 obetí. Len o dva dni neskôr, v pondelok, sa v Kalifornii odohrali ďalšie dve navzájom súvisiace streľby, pri ktorých zahynulo sedem osôb.

Viac o téme: StreľbaPolícia útok Washington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu