Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Streľba vo večierke si vyžiadala tri obete: Zastrelil sa už aj sám útočník

Útočník zastrelil vo večierke troch ľudí
Útočník zastrelil vo večierke troch ľudí (Zdroj: TASR/Yakima Police Department via AP)

SEATTLE - Domnelý páchateľ utorňajšej streľby v obchode v americkom štáte Washington, ktorá si vyžiadala tri životy, sa zastrelil. Oznámil to šéf miestnej polície Matthew Murray, informuje o tom správa agentúry AP.

Muž zastrelil v utorok troch ľudí v obchode so zmiešaným tovarom v meste Yakima. Podľa polície útoku nepredchádzal nijaký konflikt či výmena názorov. Strelec jednoducho "vošiel do obchodu a spustil paľbu". Prvú osobu zastrelil priamo vo večierke a ďalšie dve na ulici pred obchodom. Z miesta činu ušiel, zrejme v aute ukradnutom z neďalekej čerpacej stanice.

Zavolal matke a priznal sa

Polícia ho identifikovala ako 21-ročného Jarida Haddocka a obkľúčila dom, v ktorom býval. Mladík tam však nebol. Ukrýval sa pri obchodnom dome Target, kde si od neznámej ženy požičal mobil, zavolal svojej matke a k činu sa priznal. Žena, ktorá mu telefón požičala a počula obsah hovoru, sama privolala políciu. Mladík sa zastrelil, keď sa policajti k nemu priblížili. Podľa Murraya nepoužili nijakú silu, ani neutrpeli zranenia. Motív streľby sa polícii stále zistiť nepodarilo.

Ďalšie tragické útoky

K tejto streľbe došlo krátko po dvoch útokoch v Kalifornii. V sobotu starší muž ázijského pôvodu začal strieľať v tanečnom štúdiu v meste Monterey Park, kde sa oslavoval lunárny nový rok. Útok si vyžiadal 11 obetí. O dva dni neskôr, v pondelok, sa v Kalifornii odohrali ďalšie dve navzájom súvisiace streľby, pri ktorých zahynulo sedem osôb.

Viac o téme: StreľbaSamovraždaPáchateľVečierkaWashington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu