Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Streľba v tanečnom klube v Kalifornii: Mŕtvych je desať ľudí, podozrivý sa zastrelil

Streľba v tanečnom klube v Kalifornii Zobraziť galériu (4)
Streľba v tanečnom klube v Kalifornii (Zdroj: SITA/AP Photo/Jae C. Hong)

MONTEREY PARK - Podozrivý zo streľby v tanečnom klube v Kalifornii, ktorá si vyžiadala desať životov, sa sám zastrelil po tom, ako ho vypátrala polícia. Oznámili to v nedeľu miestne úrady. Informujú o tom správy agentúr AP a AFP.

Streľba v meste Monterey Park v okrese Los Angeles zo sobotňajšieho večera si vyžiadala tiež desať zranených, pričom sa objavili správy o možno pokuse o útok v ďalšej tanečnej sieni. Došlo k tomu krátko po ukončení miestnych osláv čínskeho nového roka, na ktorých sa zúčastnili tisíce ľudí.Páchateľ bol po streľbe na úteku. Policajti pri pátraní po podozrivom našli v nedeľu bielu dodávku, ktorá podľa svedkov odchádzala z miesta činu. Keď sa k nej priblížili, počuli zvnútra jeden výstrel. Za volantom následne našli mŕtveho muža.

Okresný šerif Robert Luna na tlačovej konferencii uviedol, že podozrivým bol 72-ročný Huu Can Tran. Po ďalšej osobe v prípade nepátrali. Motív činu nie je stále známy. V dodávke, zastavenej v 40 kilometrov vzdialenom meste Torrance, našli aj poloautomatickú útočnú pištoľ, aká bola použitá pri útoku.

Streľba v tanečnom klube v Kalifornii
Zobraziť galériu (4)
Streľba v tanečnom klube v Kalifornii  (Zdroj: SITA/AP Photo/Jae C. Hong)

Biden streľbu označil za nezmyselný násilný čin

V mestách Monterey Park i Torrance býva mnoho Američanov ázijského pôvodu, ktorí počas víkendu slávili začiatok nového čínskeho lunárneho roka. Americký prezident Joe Biden v nedeľu nariadil, aby boli všetky vlajky USA na verejných budovách 26. januára spustené na pol žrde po poctu obetí tejto hromadnej streľby, ktorú označil za nezmyselný násilný čin.

Viac o téme: ObeteStreľbaUSASamovražda podozrivého
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu