Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovensko bude pokračovať v pomoci: Nasledujúce mesiace budú pre Ukrajinu kľúčové

Marian Majer
Marian Majer (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

RAMSTEIN/BRATISLAVA - Slovensko je odhodlané ďalej pomáhať Ukrajine a prispievať k bezprecedentnej jednote medzi spojencami. Uviedol to štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer, ktorý sa v piatok v Nemecku zúčastnil na rokovaní tzv. kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny. Informovala o tom hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Témami stretnutia na leteckej základni Ramstein boli aktuálna situácia na bojisku, pokrok pri posilňovaní kapacít obranného priemyslu v prospech ukrajinských ozbrojených síl, ako aj ich potreby v oblastiach materiálnej pomoci a výcviku.

 

BILANCUJEME NAŠU POMOC UKRAJINE: BOJOVÉ VOZIDLÁ PECHOTY 🇸🇰🇺🇦 Ukrajina dnes potrebuje našu pomoc viac ako kedykoľvek...

Posted by Ministerstvo obrany Slovenskej republiky on Thursday, January 19, 2023

Kontaktná skupina pre podporu Ukrajiny vznikla v apríli 2022

"Nasledujúce mesiace budú pre Ukrajinu kľúčové, preto nesmieme poľaviť a aj naďalej jej odhodlane pomáhať. So spojencami musíme pokračovať v hľadaní konsenzu smerujúcemu k posilneniu spôsobilostí našich ukrajinských partnerov, ktoré môžu výrazne prispieť k ich prevzatiu iniciatívy na bojisku a pomôcť im dosiahnuť bezpodmienečné víťazstvo pretavené v trvalý a udržateľný mier," uviedol Majer.

Kontaktná skupina pre podporu Ukrajiny vznikla v apríli 2022 na prvom stretnutí viac ako 40 krajín, ktoré sa z iniciatívy USA uskutočnilo práve na základni Ramstein v Nemecku. Zámerom pravidelných rokovaní je získať prísľuby pomoci a koordinovať podporu Ukrajiny po ruskej invázii.
 

Viac o téme: PomocUkrajinaMarian Majer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu