Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šokujúce VIDEO, krik pasažierov a prudká brzdenie: Zrážke dvoch lietadiel unikli len o vlások!

Zrážke dvoch lietadiel unikli len o vlások
Zrážke dvoch lietadiel unikli len o vlások (Zdroj: Twitter/Breaking Aviation News & Videos)

NEW YORK – Pasažieri letov Delta 1943 a American Airlines unikli nešťastiu na letisku JFK v New Yorku iba o vlások. Lietadlo rútiace sa rýchlosťou 185 kilometrov za hodinu dostalo povolenie na vzlet, no takmer sa zrazilo s lietadlom, ktoré skrížilo jeho vzletovú dráhu.

V Tanzánii havarovalo dopravné lietadlo (Zdroj: Twitter/Brian Obuya)

Tesný únik pred kolíziou sa podaril pilotovi lietadla Delta 1943. Vďaka riadeniu letovej prevádzky a svojej duchaprítomnosti zabránil zrážke a ubrzdil lietadlo, ktoré sa pripravovalo na vzlet. „Do riti! Prerušené povolenie na vzlet!“, znel apel z riadenia letovej prevádzky. Zo záznamu, ktorý zverejnila webová stránka LiveATC naozaj tuhne krv v žilách.

Po incidente boli pasažieri prinútení vystúpiť a odlet lietadla Delta 1943 sa odložil na nasledujúci deň. Podľa zvukových nahrávok mohol zrejme za kolíziu pilot lietadla American Airlines, ktorý skrížil dráhu lietadla, informovalo DailyMail. Pasažieri lietadla Delta však kričali zdesením a pri brzdení lietadla netušili, čo sa deje. Pilot ich musel informovať, že pred nimi prešlo ďalšie lietadlo a boli prinútení prerušiť let.

Národná rada pre bezpečnosť dopravy teraz incident vyšetruje. Podľa dostupných informácií pilot lietadla American Airlines neposkytol riadeniu letovej prevádzky správnu polohu a zaradil sa do nesprávneho jazdného pruhu.

Viac o téme: LietadláNew YorkAmerican AirlinesZrážka lietadielDelta 1943JFK letisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu