Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rozčúlený Vladimir Putin na videu: Prečo robíte také nezmysly? Šéf Kremľa ponížil ministra hospodárstva

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Vo videorozhovore s členmi vlády Vladimir Putin úplne stratil nervy. Môžu za to chyby ministra obchodu Denisa Manturova. Kremeľský tyran politika verejne ponížil a posilňuje si tak svoju vlastnú moc.

Ruská útočná vojna na Ukrajine trvá už takmer rok. Hoci Vladimir Putin utrpel mnohé neúspechy, kremeľský tyran sa drží svojej invázie – so zjavne fatálnymi následkami. Normálne je 70-ročný muž na verejnosti tvrdý a západné sankcie ho neznepokojujú. Vo videoprepojení s členmi vlády stratil však šéf Kremľa nervy.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 323 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Vo videokonferencii, ktorú tento týždeň odvysielala ruská štátna televízia, Vladimir Putin ukázal svoj hnev na kolabujúcu ruskú ekonomiku a neúspešné vojnové úsilie, keď verejne ponížil podpredsedu vlády a ministra priemyslu a obchodu Denisa Manturova. Šéf Kremľa vynadal Manturovovi, že nedokázal zaobstarať civilné aj vojenské lietadlá. Obvinil ho, že zo seba robí blázna. Manturov už predtým uviedol, že situácia je v poriadku.

"Neexistujú žiadne zmluvy. Čo mi chcete povedať? Viem, že vo firmách nie sú žiadne zmluvy, povedali mi to riaditelia," povedal Putin na konferencii. "Prečo robíte také hlúposti?" Manturovove nedopatrenia viedli k nedostatku vojenských lietadiel pre letectvo, ako aj k nedodaniu nových lietadiel pre civilné spoločnosti. Putin dal Manturovovi ultimátum. „To všetko treba stihnúť do mesiaca, prosím, do mesiaca... Nerozumieme podmienkam, v ktorých žijeme?“ zúril kremeľský tyran. Manturov len sklonil hlavu. Putin nad tým pokarhaním zdvihol obočie, prevrátil očami a dramaticky otočil papiere.

Na Twitteri úryvky z videa vyvolali veľkú odozvu. „Rýchly pohľad na pokarhanie od Putina a na to, čo nám hovorí o modernom Rusku,“ napísala na Twitteri novinárka Emma Burrowsová. Putin dnes pokarhal šéfa ministerstva priemyslu a obchodu Denisa Manturova za to, že nepodpísal nové zmluvy na lietadlá do roku 2023. A ďalej: "Nie je to nezvyčajná výmena názorov v štátnej televízii, ktorá pravidelne vysiela siahodlhé stretnutia s Putinom, ktoré by inde považovali za také nudné, že by sa vysielať nemali. Ale v Rusku Kremeľ kontroluje médiá a starostlivo formuje Putinov obraz: Má všetko pod kontrolou. Ak niečo nie je v poriadku, Putin využije príležitosť a ukáže, že to napraví.“

Rozčúlený Vladimir Putin na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Emma Burrows)

Len čo sa niečo pokazí, Vladimir Putin sa vyhne možnému obvineniu a nasmeruje konverzáciu na iné témy. Kremeľ touto inscenáciou vytvára „kultúru strachu“, ako píše Burrowsová. "Nikto nechce povedať Putinovi o ťažkostiach: On nebude počúvať, môže ich verejne kritizovať alebo vyhodiť z práce. Namiesto solídnej diskusie sa problémy umlčujú a obviňujú sa iní. Je to len horšie."

Ruská vojna na Ukrajine bola poznačená „vojenským zlyhaním, korupciou, nesprávnymi informáciami a mnohými obeťami“. "Ale Putin za to nemôže prevziať zodpovednosť - závisí od toho jeho prežitie."

Viac o téme: MinisterHnevPoníženieVladimir PutinDenis ManturovVideokonferencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu