Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Snažia sa zakryť skutočné straty? Rusko si objednáva mobilné krematóriá! Počet obetí môže presiahnuť 220-tisíc

Mobilné krematórium
Mobilné krematórium (Zdroj: Youtube/zaoTurmalin)

MOSKVA/KYJEV - V súčasnosti sa k nám dostávajú šokujúce správy z vojny na Ukrajine. Podľa nich Vladimir Putin využíva mobilné krematóriá na likvidáciu tiel vojakov, ktorí zahynuli vo vojne, a na zakrytie skutočných strát Ruska.

Všetko to malo byť veľmi odlišné. Keď 24. februára 2022 jednotky Vladimira Putina vtrhli na Ukrajinu, Rusko stále verilo v rýchle víťazstvo. Dnes už takmer rok zúri strašná vojna. A koniec je ďaleko v nedohľadne. Zatiaľ čo sa Rusko už pripravuje na ďalšiu mobilizáciu, počet obetí stále rastie. Odborníci predpokladajú, že počet obetí v Rusku čoskoro presiahne 220-tisíc. Gigantický počet, ako vie aj Vladimír Putin, ktorý sa už pripravuje na najhoršie.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 331 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ako tvrdí britský denník Daily Star, Vladimir Putin si údajne už preventívne objednal 21 mobilných krematórií z Číny. Tie majú predovšetkým zakryť skutočné vojnové straty Ruska pred verejnosťou. Mobilné krematóriá vraj slúžia na likvidáciu tiel vojakov, ktorí zahynuli vo vojne.

Telegramový kanál General SVR už skôr varoval, že Kremeľ je pripravený zvýšiť počet svojich „nenahraditeľných strát“ vo vojne na Ukrajine na 220 000 do 1. mája. Podľa ukrajinského ministerstva obrany je v súčasnosti počet zabitých ruských vojakov 118 530.

"Ruské vedenie v Číne objednalo 21 mobilných krematórií," uvádza kanál Telegram. „Putin bol informovaný, že objednávka je pripravená a v blízkej budúcnosti bude doručená do Ruska cez tretie krajiny,“ tvrdia zasvätení.

Viac o téme: ObeteInváziaRuskoUkrajinaMobilné krematórium
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu