Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf ukrajinských tajných služieb o Putinovi: Myslím, že veľmi rýchlo zomrie

Vladimir Putin je vraj ťažko chorý.
Vladimir Putin je vraj ťažko chorý. (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - O zdravotnom stave prezidenta Vladimira Putina sa od začiatku ukrajinskej vojny šírilo množstvo fám. Teraz ukrajinská tajná služba oznámila, že šéf Kremľa čoskoro zomrie. Vraj je nevyliečiteľne chorý.

Opäť sa povráva, že Vladimir Putin má rakovinu. Šéf ukrajinskej rozviedky si je istý, že šéf Kremľa je vážne chorý. Šéf ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby Kyrylo Budanov v nedávnom rozhovore pre americkú televíziu ABC News zachádza ešte ďalej: Je si istý, že Putin čoskoro zomrie.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 315 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

O údajne zlom zdravotnom stave Vladimíra Putina sa šuškalo už dlhšie. Už mesiace sa špekuluje o údajnej rakovine a Parkinsonovej chorobe u ruského prezidenta. Každé vystúpenie 70-ročného muža je preto veľmi pozorne sledované a analyzované. Najnovšie sa Putin dostal na titulky s prudkým záchvatom kašľa. On sám však mlčí.

Teraz Kyrylo Budanov opäť rozprúdil debaty. V rozhovore pre ABC News vysvetlil, že Putin trpel rakovinou už dlho. Budanov povedal, že to určite vie. Potvrdili to zdroje blízke Kremľu. "Myslím si, že zomrie veľmi rýchlo. Dúfam, že veľmi skoro," povedal Budanov. Ukrajina chce teraz zabezpečiť, aby sa vojna skončila pred Putinovou smrťou. "Táto vojna sa musí skončiť skôr, ako zomrie... Vyhráme ju v roku 2023," sebavedomo vyhlásil Budanov.

Podľa Budanova po Putinovej smrti dôjde v Rusku k zmene moci a "tejto zmeny by sme sa nemali báť, pretože bude prínosom pre celý svet". Šéf ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby zároveň na jar ohlásil veľkú ofenzívu proti Rusku s cieľom znovu dobyť oblasti po celej krajine.

Viac o téme: ChorobaSmrťRuskoVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu