Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšie záhadné úmrtie ruských boháčov: Antova (†61) našli pod oknom, Bydanovov sa upil k smrti! V rovnakom hoteli

Ruský oligarcha Pavel Antov mal v indickom hoteli spáchať samovraždu.
Ruský oligarcha Pavel Antov mal v indickom hoteli spáchať samovraždu. (Zdroj: Twitter/Bored Xavier/Dimitri Nabokoff)

RAJAGADA – Vo východnej časti Indie neďaleko Bengálskeho zálivu prišiel o život poslanec, ktorý patril medzi najbohatších obyvateľov Ruska. Miestne médiá informujú, že oligarcha mal zrejme spáchať samovraždu. V rovnakom hoteli zomrel pred niekoľkými dňami aj jeho blízky známy. Polícia sa tiež prikláňa k údajnému spáchaniu samovraždy.

V indickom meste Rajagada zomrel za záhadných okolností poslanec zákonodárneho zboru Vladimírskej oblasti Pavel Antov. Dňa 25. decembra mal ruský oligarcha vyskočiť z okna na treťom poschodí hotela Sai International. Informuje o tom web OdishaTV. Táto tragická udalosť postihla hotel len tri dni po smrti Vladimira Bydanovova (61), ktorý podľa polície "prišiel o život po nadmernom požití alkoholu".

Prezident Zelenskyj označuje Rusko za teroristický štát (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський )

Na svojej izbe v hoteli začal Bydanovov pociťovať nevoľnosť a upadol do bezvedomia. Následne bol prevezený do nemocnice. Napriek rýchlemu nasadeniu lekárov sa mu už nepodarilo pomôcť. Miestna polícia sa pre portál NDTV vyjadrila, že Antov mal spáchať samovraždu. Rovnaký postoj zaujal aj Alexej Idamkin, generálny konzul v Kalkate, ktorý pri oboch prípadoch vylúčil, že by mao ísť o cudzie zavinenie. Inforuje o tom Mediazone. 

Vymazaný príspevok 

V júni tojto roku sa mal na Antovovom účte na Whatsappe objaviť príspevok o ostreľovaní istého obytného domu v ukrajinskom Kyjeve. Budovu mala zasiahnuť ruská raketa. Po útoku sa zranilo niekoľko ľudí vrátane ruskej občianky a jej dcéry. Otec rodiny mal prísť o život. NDTV uvádza, že Antov sa v príspevku vyjadril nasledovne: "Neviem si predstaviť, že by v tomto prípade malo ísť o niečo iné, ako o teror." Príspevok bol však vymazaný a Antov sa bránil tým, že išlo o technickú chybu a nič podobné nechcel uverejňovať. "Zdôrazňujem, že som zástancom prezidenta Putina a patriotom svojej vlasti," vyjadril sa.

Jeden z najbohatších 

Antov založil v roku 2000 mäsokombinát Vladimirsky Standard. V roku 2018 sa stal členom Jednotného Ruska a priznal svoj zisk vo výške 9,97 miliardy rubľov, čím sa dostal na čelo rebríčka Forbes o príjmoch štátnych zamestnancov a poslancov.

Antov to vysvetlil tým, že všetky výnosy jeho spoločnosti boli zahrnuté do výšky príjmu. V roku 2021 sa už do zoznamu nedostal.

Viac o téme: IndiaPavel AntovRajagadaVladimir Bydanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu