Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Študent sa zrejme sám prezradil, 4-násobnú vraždu mali odhaliť jeho pravidelné nočné zvyky

Bryan Christopher Kohberger je jediný podozrivý z brutálnej vraždy štyroch študentov, ktorá sa odohrala v študentskom meste Moskva v americkom štáte Idaho.
Bryan Christopher Kohberger je jediný podozrivý z brutálnej vraždy štyroch študentov, ktorá sa odohrala v študentskom meste Moskva v americkom štáte Idaho. (Zdroj: Twitter/HBMtv)

IDAHO/PENSYLVÁNIA – University Idaho sa stále spamätáva z brutálnej vraždy svojich štyroch študentov, ktorá sa dohrala 13. novembra 2022 v študentskom mestečku Moskva. hlavného podozrivého sa podarilo dolapiť koncom roka vďaka netradičnému spôsobu života. Jeho okolie ho vnímalo ako tichého človeka, ktorý funguje v noci.

archívne video

Obvineného Valentína, ktorý mal zavraždiť Michalovčanku Eriku, eskortovali pred sudcu (Zdroj: TASR)

Sused obvineného zo 4-násobnej vraždy pre New York Post prezradil, že tento mladík fungoval doslova najmä v noci. "Bol to nočný tvor. Videl som z okna ako vysával, alebo chodil do kúpeľne o polnoci až jednej hodiny nadránom. Mám deti, takže mi ho prišlo ľúto a napadlo mi, že by som s ním niekedy hodil reč. Mohol sa mi tak posťažovať. Nikdy som to ale nespravil," vyčítal si sused obvineného Kohbergera, ktorý si želal ostať v anonymite. "Vyzeralo to tak, že nikdy nespí. Asi ho niečo trápilo. Celú noc niečo robil. Bol aktívny prevažne v skorých ranných hodinách," doplnil.

Štyri bezvládne telá

Bryan Christopher Kohberger (28) je obvinený zo štyroch vrážd prvého stupňa a zo zločinu vlámania. Podľa doterajších informácií je zatiaľ jediný podozrivý z brutálnej vraždy, pri ktorej vrah dobodal na smrť Madison Mogenovú (21), Kaylee Goncalvesovú (21), Xany Kernodleovú (20) a Ethana Chapina (20). Všetci štyria boli študentmi University Idaho. Ako uvádza CBS News, ich bezvládne telá zaliate krvou sa našli 13. novembra v študentskom internáte v Moskve (štát Idaho) v štvrti pod vodárenskou vežou s logom univerzity, avšak mimo kampusu. Vraždy šokovali komunitu aj širšiu spoločnosť a pre brutalitu sa o nich dozvedel takmer celý svet.

Žena, ktorá bývala v byte pod Kohbergerom so svojím manželom, priznala, že obaja boli ohromení, keď bol študent kriminológie z Washington State University označený za podozrivého z vraždy. Sídlo univerzity je len 15 minút jazdy od domu, kde boli štyria študenti viackrát bodnutí.

"Neviem, ako mohol zabíjať ľudí, nevyzerá ako vrah. Všetci sme tu doktorandi. Vyžadovalo si to veľké úsilie, aby sme sa dostali až sem. Nemyslím si, že niekto taký dokáže zabíjať." povedala na adresu Kohbergera, ktorý bol tiež doktorandom.  Ubytovanie v okolí je zvyčajne vyhradené pre študentov a ich rodiny, ale Kohberger sa sem presťahoval v auguste úplne sám. "Najskôr sem prišiel len on, ale mysleli sme si, že jeho rodina príde neskôr. Nikdy sme ich však nevideli," dodala na záver.

Rodina mu verí 

Kohbergera zatkla polícia v piatok 30. decembra po tom, ako špeciálne jednotky vtrhli v skorých ranných hodinách do domu jeho rodičov v Monroe County, Albrightsville v Pensylvánii. V nedeľu prvého januára 2023 vydala Kohbergerova rodina prehlásenie prostredníctvom obhajcu Jasona LaBara, že svojho syna podporujú, ako aj jeho prezumpciu neviny, keďže veria, že je stále nevinný. 

Viac o téme: TragédiaVraždaPodozrivýUSAIdaho UniversityBryan Christopher KohbergerWashington State University
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu