Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Strašná tragédia: Zamestnanec letiska zahynul v blízkosti pristávacej plochy, osudnou sa mu stala turbína lietadla

Tragédia so zamestnancom na letisku Montgomery Regional Airport v americkej Alabame.
Tragédia so zamestnancom na letisku Montgomery Regional Airport v americkej Alabame. (Zdroj: Youtube/ WSFA 12 News)

ALABAMA – Aj napriek čoraz prísnejším bezpečnostným pravidlám na letiskách, sa môže odohrať tragédia. Na istom letisku v americkom štáte Alabama sa odohrala scéna ako z hororu. Koniec roku 2022 sa pre jedného zo zamestnancov nemohol skončiť horšie.

Regionálne letisko Montgomery v americkej Alabame sa ešte stále nespamätalo z tragédie, ktorá postihla jedného z jeho zamestnancov. Ako informuje CBS News, v sobotu 31. decembra okolo tretej hodiny poobede miestneho času, prechádzal pracovník leteckej spoločnosti AA/Piedmont Airlines, dcérska spoločnosť American Airlines Group, popri údajne zaparkovanom lietadle. O pár sekúnd sa odohrala hororová scéna.

Prúdové lietadlo Embraer E175 spoločnosti American Airlines s označením 3408 bolo po prílete z Dallasu odstavené pri bráne. Napriek tomu, že sa v nasledujúcich minútach nechystalo vzlietnuť, jeden z motorov bol stále zapnutý. Navyše zamestnanec, ktorý popri ňom prechádzal, zrejme nepočul žiadny zvuk. V opačnom prípade by si zrejme s určitosťou držal potrebný odstup. To sa však nestalo a tragédia bola na svete. 

Národná rada pre bezpečnosť dopravy (NTSB) uviedla, že pracovníka leteckej spoločnosti AA/Piedmont Airlines vtiahla do seba turbína lietadla, ktoré malo zapnutý jeden z motorov. Na letisku už prebieha vyšetrovanie pre prečin usmrtenia. "Len veľmi ťažko sme počúvali správu o tragickej nehode nášho zamestnanca a člena leteckej spoločnostiAA/Piedmont Airlines. Naše myšlienky a modlitby sú v tomto ťažkom období s rodinou zosnulého," uviedol Wade A. Davis, výkonný riaditeľ letiska. 

Americká letecká spoločnosť American Airlines potvrdila smrť zamestnanca z Piemontu vo vyhlásení pre Insider s tým, že táto správa ju hlboko zasiahla. "Zameriavame sa na to, aby všetci zainteresovaní mali v tomto ťažkom období poskytnutú podporu, ktorú potrebujú," uvádza sa vo vyhlásení.
 

Viac o téme: TragédiaLietadloZamestnanecTurbínaUSAAlabamaMontgomery Airport
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu