Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Pohľad ako zo sci-fi filmu: Ľudia zbadali na večernej oblohe UFO, vyjadrenie armády dostalo všetkých do kolien

Výskyt tajomného objektu nad Kojangom vysvetlila juhokórejská armáda.
Výskyt tajomného objektu nad Kojangom vysvetlila juhokórejská armáda. (Zdroj: Youtube/mutenature)

KOJANG – V Južnej Kórei sa na pár momentov doslova zastavil čas. Mnoho ľudí videlo totiž na oblohe úkaz, ktorý oznamoval, že nie sme vo vesmíre sami. Sociálne siete sa ihneď zaplnili tisíckami obrázkov a videí jedného a toho istého objektu. Všetci boli presvedčení, že vidia skutočné UFO.

archívne video

UFO na Mesiaci

Pobláznenie spôsobené výjavom záhadného objektu na nočnej oblohe spôsobilo chaos na sociálnych sieťach. Ako informuje Daily Mail, stovky ľudí cez Twitter zdieľali svoje obavy, že videli niečo, čo nápadne pripomína vesmírne kozmické teleso. Pri pohľade na vznášajúci sa objekt s dúhovou stopou pary a tajomnými svetlami, by ste si zrejme aj vy mysleli to isté. 

Vyjadrenie armády 

Všetky tieto teórie vyvrátila juhokórejská armáda, a to šmahom jednej ruky. Podľa vyjadrení išlo totiž o skúšobné vypustenie nového druhu rakety. Armáda prehlásila, že test sa vydaril. Raketa by mala v budúcnosti umožniť sledovanie z vesmíru, prípadne fungovať ako zbraň na posilnenie obranyschopnosti krajiny. 

O teste novej rakety nebola široká verejnosť vôbec informovaná, čo vyvolalo na internete paniku o možnostiach vystrelenia mimozemských foriem života do vesmíru. Utajenie pred verejnosťou bolo vládou vysvetlené, že to bolo z bezpečnostných dôvodov. Juhokórejská armáda, ktorá sa ospravedlnila za spôsobenú paniku, uskutočnila svoj vôbec prvý úspešný štart rakety na tuhé palivo.

Viac o téme: RaketaArmádaUtajenieSoulUFOJužná KóreaTuhé palivoSkúšobný let
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu