Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Farmár má 12 manželiek, 102 detí a viac ako 560 vnúčat: Keď sa zišla celá rodina, urobil zásadné rozhodnutie

(Zdroj: Twitter/ @Africa_Archives)

LUSAKA - Ugandský farmár Musa Hasahya má 102 detí, 12 manželiek a 568 vnúčat. V súčasnosti sa pre rastúce životné náklady rozhodol rozrastanie svojej početnej rodiny zastaviť. Poprosil všetky svoje manželky o užívanie antikoncepcie.

Farmár Musa Hasahya (67) sa oženil s dvanástimi ženami, s ktorými má vyše sto detí. To je nezvyčajné aj na Ugande, kde je mnohoženstvo oficiálne povolené a rodiny tam často mávajú veľa detí. „Postupne som si bral jednu ženu za druhou. Ostatne, ako by muž mohol byť spokojný iba s jednou ženou?“ povedal pre The Sun.

So všetkými manželkami žije Musa Hasahya v jednom dome v dedine Lusaka. "Je pre mňa ľahké sledovať ich a tiež im zabrániť v úteku za inými mužmi v tejto dedine." Kvôli rastúcim cenám sa ale jeho rodina asi už ďalej rozrastať nebude. „Môj príjem sa v priebehu rokov zmenšoval a zmenšoval, zatiaľ čo životné náklady sú vyššie a vyššie,“ opísal muž súčasnú situáciu s tým, že svoje manželky požiadal, aby začali užívať antikoncepciu.

S tým súhlasí aj jeho najmladšia žena Zulaika, ktorá mu doteraz porodila jedenásť potomkov. „Žiadne ďalšie deti už nechcem. Naša finančná situácia je zlá, a tak som začala brať antikoncepciu,“ povedala. Na farme s nimi žije približne tretina detí, ktorých vekové rozpätie 6 až 51 rokov. Najmladšia manželka Hasahya je o 21 rokov mladšia ako jeho najstarší potomok.

Viac o téme: FarmárMnohoženstvoUganda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu