Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Marocká letecká spoločnosť zrušila lety na MS: Odvoláva sa na obmedzenia Kataru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RABAT - Marocká národná letecká spoločnosť Royal Air Maroc (RAM) oznámila, že ruší všetky lety naplánované na stredu, ktoré mali prepraviť fanúšikov do katarskej Dauhy na semifinále majstrovstiev sveta vo futbale. Odvolala sa pritom na rozhodnutie katarských úradov. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

"V nadväznosti na najnovšie obmedzenia, ktoré zaviedli katarské orgány, spoločnosť Royal Air Maroc s poľutovaním informuje zákazníkov o zrušení ich letov prevádzkovaných spoločnosťou Qatar Airways," uviedla RAM vo vyhlásení. Medzinárodný mediálny úrad katarskej vlády na žiadosti o komentár bezprostredne nereagoval.

RAM predtým uviedla, že na stredajší semifinálový zápas Maroka proti Francúzsku zaobstará 30 dodatočných letov, aby pomohla fanúšikom dostať sa do Kataru, ale v utorok zdroj z cestovnej kancelárie RAM uviedol, že je pripravených len 14 letov.

Spoločnosť bude vracať peniaze za letenky, zákazníkom sa ospravedlnila

Zrušenie siedmich plánovaných stredajších letov znamená, že spoločnosť RAM mohla v utorok uskutočniť len prvých sedem letov, takže fanúšikovia, ktorí si už zarezervovali vstupenky na zápas alebo hotelové izby, nemohli vycestovať. Spoločnosť RAM uviedla, že im peniaze za letenky vráti, a zákazníkom sa ospravedlnila. Hovorca spoločnosti RAM ani spoločnosť Qatar Airways na žiadosť Reuters o komentár bezprostredne nereagovali.

Viac o téme: ZrušenéLetyMSMarokoKatar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu