Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Škola nariadila študentom vyholiť si obočie

PORTLAND - Americká škola v oregonskom Portlande predložila niektorým študentom ultimátum - buď si úplne vyholia obočie alebo pôjdu domov.

Študenti totiž prišli do školy s drobnými zvislými medzerami, vystrihnutými v obočí. Inšpiráciou im bol najnovší módny trend, ktorý nastolila hip-hopová hviezda Soulja Boy. Predstavitelia školy však usúdili, že takáto úprava obočia pripomína symboly gangu. Zástupca riaditeľa Mark Porterfield oznámil, že takto "vyzdobených" študentov nevpustia do školy, až kým si upravené obočie celé nevyholia.

Škola zatiaľ poslala domov štyroch študentov. Jeden z nich sa vrátil do triedy bez obočia, holé miesto mal prekryté šatkou. Podľa polície si obočia upravujú členovia gangov. Jeden z ich príslušníkov mal napríklad cez jedno obočie vyholenú dlhú čiaru a v druhom mal tri zvislé čiarky. Táto úprava mala symbolizovať číslo trinásť. "Nenariaďujeme školám, čo majú robiť. Iba im vravíme, aké sú posledné trendy. Členovia gangov sa vzájomne identifikujú vďaka pristrihnutým obočiam. V školskom prostredí tým zároveň zastrašujú ostatné deti," uviedol policajt David Schmidt.

Sedemnásťročný Andy Gonzalez mal v obočí vyholenú jednu zvislú medzeru. Práve sa učil na písomný test, keď k nemu prišiel školský bezpečnostný pracovník a poslal ho domov. Gonzalez tvrdil, že nepatrí do gangu. Obočie si holí, lebo chce pôsobiť trendovo a páčiť sa dievčatám. Dodal, že celé obočie si určite nevyholí, pretože by to bolo príliš ponižujúce.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu