Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Migrant prišiel do Európy pomocou paraglajdingu: Útek ho vraj stál necelých sedem eur!

(Zdroj: Youtube/FaroTV Melilla)

MELILLA - Údajne africký migrant sa zapísal do histórie. Do Španielska sa mu podarilo dostať z Afriky pomocou paraglajdingu. Policajti zistili, že na prechod hranicami použil vybavenie, ktoré nestojí ani sedem eur.

Utečenec sa tak stal prvou osobou, ktorej sa podarilo utiecť z Maroka do Španielska týmto spôsobom. Dvom miestnym obyvateľom sa podarilo incident zachytiť aj na video. Ponad dvojitý plot v severoafrickej enkláve Mellila prekročil hranicu pomocou paraglajdingu a policajti ho už nedokázali nájsť. Totožnosť muža ani národnosť zatiaľ nie je známa, informovala agentúra Reuters.

Táto hranica je pomerná známa, pretože v januári minulého roka sa podarilo prekročiť hranicu 90 migrantom. Známa je žiaľ aj úmrtiami, ktoré nastali v júni po extrémnej tlačenici, keď sa snažili utečenci prekonať mohutný opevnený plot. Po tomto incidente sa dostal pod paľbu aj španielsky minister vnútra Fernando Grande-Marlaska, ktorý tvrdil, že na španielskom území k úmrtiam nedošlo.

Už v minulosti sa na tomto úseku pokúšali migranti o útek bizarnými spôsobmi, v nárazníkoch áut alebo v špeciálne upravených miestach pod sedadlami.  

Viac o téme: ParaglajdingŠpanielskoAfrikaMelilla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu